Kräftskiva och promenad i Ekenäs

Förra veckan åkte vi till Ekenäs och stannade där ett par nätter hos min mamma. Jag tycker verkligen om den staden. Ekenäs är så idyllisk och mysig på något sätt. Trots att det är en sommarstad så föredrar jag den ändå på hösten och vintern. Det är alltid så fullsmockat med folk på sommaren, så man ryms knappt att gå bland de färggranna trähusen. På vintern kan jag gå runt i byn i en timme utan att möta en enda människa. Lite som en spökstad.

Glada men mycket trötta föräldrar.

När vi hade kommit fram fick Oliver stanna med sin mormor, medan Daniel och jag tog en promenad till ett loppis. Det var så roligt att gå på tumanhand och bläddra i böcker och kärl. Sedan tog vi ännu en öl/skumpa vid havet innan vi gick tillbaka.

Nästa dag promenerade vi till ett annat loppis längre bort, köpte lite till böcker och njöt av promenaden. Jag har saknat att gå på långa promenader när vi nu har bott på lande i 10 (!) veckor.

Min mammas hem är nuförtiden ett dagis för växter. Våra växter rymdes ju inte i stugan så hon fick sköta om dem över sommaren. Och min brors alla miljoner växter fick också flytta in hos henne när han och hans flickvän åkte på sin långa roadtrip över sommaren. Så nu trängs alla våra växter i mammas alla fönster. Våra växter har aldrig mått lika bra!

På vår sista kväll åt vi årets första, finska kräftor med en liten minikräftskiva. Så roligt! Och så otroligt skönt att hämta Oliver till sin mormor när han vaknade kring klockan 6 och att själv få fortsätta sova. Det är så sällsynt och lyxigt! Åh vad jag saknar sömn!

2 thoughts on “Kräftskiva och promenad i Ekenäs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s