Vår i luften?

Jag hade tänkt skriva om hur ljuvligt det känns med vår i luften. Men idag när jag vaknade och tittade ut såg jag ett helt nytt lager av snö i vår trädgård. Och snöflingorna fortsätter att dala ner. Nå, vid det här skedet borde man ju vara van vid det. Det händer ju varje år att man är säker på att våren äntligen har kommit, men sedan blir det plötsligt vinter igen.

I trädgården växer små krokusar och ännu igår var gården äntligen fri från all snö. Ibland känns det som att det tar för länge för våren att komma, men samtidigt är det ju ganska fint att ha hela våren framför sig. Fågelkvitter, knoppar i träden, solen som värmer, ljusa kvällar och morgnar. Allt det kommer snart.

Förra lördagen åkte vi ganska spontant till Tallinn. Det kändes som vår där. Tulpanerna var framme och det fanns ingen snö någonstans. Vi var inte så länge iland den här gången, bara ett par timmar. Men vi tänkte att vi kanske skulle åka dit på sommaren igen. Det går ändå så snabbt och enkelt.

Den här gången hann vi inte gå till Telliskivi, men det är nog området man ska besöka om man åker till Tallinn.

I Tallinn lekte vi i lekparker, åt glass på café, gick omkring i gamla stan och i några butiker. Sedan åkte vi tillbaka med färjan igen och var hemma redan 19-tiden. En fin liten kryssning.

På söndagen åkte vi in till Helsingfors, var vi träffade min pappa och Marita. Vi skulle nämligen gå på museum med dem! Den här gången blev det Naturhistoriska museumet. Charmig byggnad och spännande med olika, stora djur. Oliver hade väldigt skyndsamt igenom museumet och hade inte riktigt ro att stanna och titta på djuren. Som tur hade vi alla museikort, så det var okej att det inte blev ett så jättelångt besök. Efter museumet gick vi till Story för att äta lunch och sedan ännu på kaffe och efterrätt till ett café. En väldigt trevlig söndag.

2 thoughts on “Vår i luften?

  1. Mirre - Sweetwords March 27, 2023 / 10:49 pm

    Ja vårkänslorna infall sig verkligen, men som du säger så vart det vinter igen och idag har det varit vinande kallt här med snö som yr och iskalla vindar. Så fina vårtecken du hann fota =D

    • Amanda Sofia March 30, 2023 / 7:47 pm

      Tack Mirre! ☀️ jaa, hoppas det snart skulle bli varmare igen! 🤞🏼

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s