Januari

Är det bara jag eller har januari varit extralång i år? Eller kanske det känns så varje år. I år har januari varit ganska händelserik då jag ju började på ett nytt jobb vid årsskiftet. I mitt förra jobb var jag 100% på distans (kontoret var i Kuopio) och det var till slut en av orsakerna till att jag ville byta jobb. Jätteskönt att kunna jobba distans, men att aldrig riktigt träffa sitt team, aldrig kunna äta lunch med kollegor eller prata om annat än jobbsaker via Teams-möten blev till slut ganska tråkigt och ensamt. Jag är så nöjd att jag nu kan jobba tre dagar på kontor och två dagar hemma. Kontorsdagarna går åt till möten, planering och nu i början förstås till att lära sig. Och på distansdagarna får jag sedan gjort allt det som planerades i början av veckan. Mest produktiv är man ju ändå då man jobbar ostört hemifrån, men det behövs ändå en balans. Vi tillbringar ändå en så stor del av livet på jobbet, så då är det viktigt att man känner att man har ett team, kolleger och en bra samhörighet. Så känner jag nu.

Snart är januari slut. Januari har varit tidiga bussresor in till stan, möten och roliga projekt, dåliga nätter, mys i soffan efter dagis och jobb, bibbahäng, museibesök, vardag men också sköna helgdagar utan program, väldigt tidiga morgnar, vackra soluppgångar, luncher inne i stan, mänskliga arbetstider, nya bekantskaper, jobbresa till Borgå, familjetid och goda veckoslutsmiddagar.

En lördag i början av månaden fick Daniel och jag gå på lunch och bio. Viktigt med tumistid med jämna mellanrum. Vi såg ”A man called Otto” och tyckte om den.

Vi besökte museumet ”Leikki” som var väldigt bra! Och sedan var vi en dag och badade i simhallen nära oss. Mysigt!

Vi brukar gå och mata änderna som bor nära oss. En rolig programpunkt och änderna blir alltid så glada.

Solen!! Den har man inte sett så mycket av ännu i år. Men kvällarna börjar bli ljusare och det känns bra.

En söndag tillbringade vi nästan fyra timmar i Hoplop med Sonjas familj. Oliver fick det som födelsedagsgåva av dem och han älskade varje sekund. Det går inte en dag utan att han pratar om Hoplop efter besöket.

Tulpaner, sol och ljust ännu efter 16.30! Ljuvligt.

2 thoughts on “Januari

  1. S January 30, 2023 / 9:58 pm

    Visst kommer ni ihåg att inte mata änderna med bröd. Deras matspjälkningssystem kan inte ta upp näringen samtidigt som de tror att de är mätta. Vi brukar ha ett paket solrosfrön istället som vi ger åt ankor vi hittar på promenaderna. Plus att det är lättare att lasta för små händer

    • Amanda Sofia February 7, 2023 / 7:54 pm

      Tack för din kommentar! ☺️ Vi brukar lite variera vad vi matar dem med, men det är en bra poäng att inte ge bröd till dem. ☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s