Fantastic beasts and where to find them

Även om det inte har hänt något speciellt den här veckan har den ändå varit ovanligt bra. En vädermässigt ruskig och äcklig vecka kan man nog vända om till något positivt bara man försöker. Den här veckan har jag gjort framsteg med gradun och känner en gnutta mindre ångest inför den än tidigare och så har jag hunnit med flera olika kompisträffar (kaffe, middag och lunch) som jag märker att jag verkligen får energi av och så har jag dessutom ätit falafel på Fafa’s. Jag kan nog nu diagnostisera mig själv som besatt av meze. Det finns ju ingen godare mat just nu, känns det som. Det har till och med gått så långt att jag har drömt om falafel och hummus?!

muminmugg

Det som också bidrog till att veckan var så bra var att vi på tisdagen bestämde oss för att gå på bio och det visade sig att Finnkino hade en specialvisning av Fantastic beasts and where to find them! Filmen hade europeisk premiär och innan filmen började visade de ca 45 minuter från röda mattan i London. Filmen i sig var mycket bra! Jag tyckte om den. Den var fantastiskt gjord och man fick samma känsla som när man ser på Harry Potter-filmerna. Den där känslan av att man vill flytta in i filmvärlden och fortsätta leva där. Harry Potter-världen är ju ganska så speciell för min generation. Nästan alla jag talat med har någon slags känslomässig koppling till böckerna och karaktärerna. Själv minns jag hur vi var på resa med familjen och körde uppe i bergen för att se på vackra vyer, medan jag satt fastklistrad i en Harry Potter-bok, totalt ointresserad av utsikterna. Och att jag sedan beskrev hela första boken i detalj för min äldsta bror och att han orkade lyssna och var intresserad (!). Filmen har finsk premiär den 23.11, gå och se den! Men personligen hatar jag 3D och tycker att de flesta detaljerna försvann då man hade på sig glasögonen. Plus att de ju är så obekväma! Jag skulle alltså rekommendera att se den i 2D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s