Första dagen i Berlin – del 2

b57

b58

När vi gick till vårt hotell för att ta en kort vilopaus råkade vi se Elmo och Cookie Monster föra en diskussion under ett träd.

b60

b61

b62

b63

På hotellet planerade vi lite vår resa och skrev en lista på vad vi ville göra under vistelsen i Berlin. Vi beslöt oss för att besöka Charlottenburgs slott, för att det råkade vara en kort bussresa ifrån vårt hotell. Vi föreställde oss att slottet skulle vara som i Downton Abbey, så vi skyndade ivrigt iväg till bussen.

b64

b65

b66

b67

Det var gulddetaljer, ståtliga statyer, grönskande parker, lövrika träd, familjer och vänner på picknick, symmetriskt odlade och färggranna blommor, planterade apelsinträd i krukor, lekande hundar och en idyllisk stämning. Tyvärr höll slottet på att restaureras, så vissa delar var intäckta och passade inte riktigt in i den annars så eleganta uppsynen.

b68

b69

b70

b71

Bakom slottet fanns en jättestor park som påminde mig om Den hemliga trädgården. Den var ganska labyrintlik med en massa olika ingångar och små stigar.

b72

b73

Det kändes lite malplacerat att gå omkring i jeans och Converse, men Sonja hade som tur en lång kjol, så hon kände att hon passade in lite bättre. Alla borde egentligen ha gått klädda som på slutet av 1800-talet med enorma klänningar och ett glas kall ice tea i handen, eller vad man nu drack på den tiden.

b75

b76

b77

Efter slottsbesöket åt vi en ganska misslyckad middag på en dyr restaurang i närheten. Vi hade tidigare hört att det kunde vara svårt att hitta bra mat och restauranger i Berlin, och det påståendet kan vi nog nu hålla med om. Resten av kvällen utforskade vi våra fina trakter kring hotellet och somnade direkt då vi kom till rummet på kvällen, helt utmattade efter den långa men roliga dagen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s