Daniels chorizorisotto

r1

När Daniel parkerar cykeln på innergården efter jobbdagen brukar jag vinka till honom från vardagsrumsfönstret. På veckoslutskvällar brukar vi tycka om att prova på nya matrecept eller köra med någon god klassiker. I det här fallet placerade jag mig i soffan med en kall cider medan Daniel slängde ihop en supergod chorizorisotto.

r2

r3

r5

r6

Du behöver:

risottoris
smör
lök
vitlök
vin
köttbuljong smaksatt med Worcestershire sauce
salt
peppar
paprikapulver
Sriracha sås
grillsås på flaska
råkorv (chorizo)
paprika
parmigiano

Gör såhär:

Börja med att värma upp buljongen och smaksätt den med lite Worchestershire sauce. Hacka sedan en lök och en vitlök. Bryn både vitlöken och löken i smör och häll sedan i en kopp risottoris i blandningen. Stek tills det blir glansigt. Riset och lökblandningen kryddas med lite salt, peppar och paprikapulver. Häll i ett glas vin (i detta fall blev det vittvin för vi hade det hemma och det fungerar som en bra bas). När vinet har avdunstat börjar du med att sätta 1-2 skopor i taget av buljongen tills det avdunstar (stek med låg temperatur). Skär korven, paprikan, löken och vitlöken. Stek dem i en skild stekpanna och krydda med paprikapulver, Sriracha och grillsås. Försök få korvblandningen färdigt stekt i samband med att risotton är nästan färdig (det tar ca 25-30 minuter för risottorisen att bli al dente). Häll sedan över korvblandningen i risotton och rör om. Låt stekas i ca 5 min, tills risen är färdig/al dente. Riv ungefär två tredjedelar av en parmesan ost och blanda ner i risotton. Ät upp och njut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s