Att välja bebisbok

När vi benade igenom den långa listan på tillbehör vi måste köpa till Oliver innan han kom så lade jag till ”bebisbok” på listan. Det var kanske inte den viktigaste saken men det var ändå något jag ville satsa på. Jag ville hitta en fin bok med roliga frågor. Vi hade en så bra tur eftersom Förlaget råkade komma ut med en ny Bebisbok som dessutom hade mumin-tema. Perfekt! Den köpte jag direkt. Nu har jag inte haft så mycket tid att fylla i den men har ändå bläddrat i den och kollat innehållet.

Mumin Bebisboken innehåller både fina illustrationer, citat ur Mumin och frågor fram tills barnet är sex år. Det finns utrymme för tankar och minnen samt plats för bilder. Och så är den ju så himla vacker att titta på! Den skulle jag verkligen rekommendera.

Vi har nu redan ett album fyllt med bilder på Oliver och det hör ju till när det kommer till första barnet (själv är jag fjärde barnet och har knappt några bilder alls på mig som liten) så varför inte också ha två bebisböcker? Den andra bebisboken vi har fick Oliver som dopgåva. Det är en babybok fylld med Elsa Beskows vackra ritningar.

Boken är rolig att fylla i och innehåller också utrymme för bilder och text. Jag ser fram emot att börja skriva i den!

4 thoughts on “Att välja bebisbok

 1. Christina February 29, 2020 / 1:53 pm

  Åh, muminboken verkar så fin. Vi fick en bebisbok med Astrid Lindgrens figurer, jättenöjd med den. Hade gärna velat ha muminboken också, men vet att jag inte skulle komma ihåg att fylla i fram tills han är 6 år. Så då känns den bok vi har väldigt bra, där finns ändå såna “milstolpar” som jag tycker verkar vettiga. Sitter som bäst och försöker få fixat bilderna som ska framkallas till den boken och så ska det göras en fotobok över hans första år. Men det är en hel del jobb när jag har över 400 foton på mobilen. 😀

  • amanda sofia March 2, 2020 / 12:48 pm

   Astrid Lindgrens är säkert också jättefin! Det är bra att det finns så många olika att välja mellan. Haha, det är sant att man säkert glömmer att fylla i. Alltså jaa, ett så megastort projekt det där med att framkalla foton! Därför bestämde jag mig för att göra det nu i ett såhär tidigt skede, så att det inte skulle hinna samlas så många bilder, men jag beställde ändå över 200 foton 😀

  • amanda sofia March 2, 2020 / 12:49 pm

   Jaa den är jättefin! Jag är så nöjd med den 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s