Nervös i Ekenäs

Vintern kom tidigt i år. I november lade sig den första snön som ett mjukt duntäcke över hela Finland och vi fick njuta av en vacker vintervärld flera veckor före jul. Oliver och jag åkte till ett snöigt Ekenäs för en natt. Det ligger alltid en lite mystisk stämning över den här byn på vintern. Sommarstad, säger de flesta. Men jag föredrar Ekenäs under vintern.

I Ekenäs var jag nervös eftersom jag väntade på ett viktigt besked. Jag hade nämligen sökt nytt jobb och på måndagen skulle jag få veta om de hade valt mig eller någon annan. Bäst att hålla sig sysselsatt då man väntar på något stort. Vi gick på promenad i vackra Ekenäs.

Oliver älskar Ekenäs. Minst en gång i veckan pratar han om att han vill åka dit, till sin mimmi. Det känns alltid lika mysigt att åka på besök till henne. Hon lagar jättegod mat, leker med Oliver, har flera enorma bokhyllor som man kan låna böcker från och det bästa; hon låter mig sova på morgonen.

På kvällen bakade vi bullar. De blev jättegoda. Följande morgon fick vi plötsligt väldigt skyndsamt hem, eftersom jag på morgonen kände att jag nog sen ändå ville vara hemma när de skulle ringa till mig klockan 11. I bilen påväg hem kunde jag inte tänka på något annat än beskedet. Nervositeten fyllde min kropp. Vad om jag inte får det? Det kändes ju så rätt, som gjort för mig.

Klockan 11.01 ringde min telefon och jag fick höra de bästa orden på länge: ”Jag har goda nyheter; du gissar säkert vad jag ska berätta?”

Några dagar senare åkte jag för tredje gången in till kontoret mitt i Helsingors centrum. Den här gången var det inte för en intervju, utan för att skriva under mitt arbetskontrakt. Den andra januari börjar jag mitt drömjobb och jag har aldrig känt en likadan glädje och iver över ett jobb. Jag är så glad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s