Bästisdygn med hotell och musikal

Sonja och jag var tretton år när vi träffades. Vi började i samma klass på sjuan och märkte fort att vi var väldigt lika, men ändå så otroligt olika. Första gången vi pratade med varandra märkte vi att vi båda hade hundvalpar som hade fötts på samma dag. Det var där vi började vår fantastiska vänskap. Efter det blev det brevväxling varje sommar när vi inte sågs, tre timmars telefonsamtal, tv-seriemaraton, videospel, filmkvällar och senare när vi blev äldre även resor och andra äventyr. Hon fanns alltid där när jag behövde henne som mest i livet och genom åren har vi torkat varandras tårar och skrattat så vi fått ont i magen. Vi var varandras brudfrämmor och nu är vi gudföräldrar till varandras barn. Det går inte en dag då jag inte skulle vara tacksam över den här vänskapen. Så det känns mer än rätt att åtminstone en gång om året ha ett bästisdygn, dvs. kvalitetstid bara för varandra. Med små barn är det inte alltid helt lätt att ses så ofta som förr, men därför känns det ännu viktigare att då och då ha hela dygn där vi bara kan prata, skratta, minnas, diskutera, reflektera och ha roligt.

Den här gången blev det middag på restaurangen Goose Pastabar, musikal på Svenska Teatern och övernattning på hotell.

Om man uppskattar god pasta, vilket vi gör, så lönar det sig definitivt att gå till Goose Pastabar. Jag har tyvärr inga bilder på min pasta, för att den var för god och måste ätas på direkten. Vinet som serverades med pastan var också utsökt! Det enda negativa med den restaurangen är att man inte kan boka bord i förväg, så det lönar sig att gå dit genast då de öppnar dörrarna (klockan 16). Då behöver man inte köa i 30-60 min.

Efter middagen promenerade vi till Svenska Teatern för att gå på musikalen Mary Poppins. Den var faktiskt sevärd. Bra musik och show!

Vi gick på en drink efteråt och sedan via matbutiken för att köpa lite snacks till hotellrummet. Där fortsatte vi babbla medan Friends rullade på i bakgrunden. Friends var förresten också något vi bondade över när vi lärde känna varandras. Bådas favorit tv-program. Så det kändes nostalgiskt att det råkade komma på tv då.

Nästa dag njöt vi av hotellfrukost och sedan var det dags att åka hem till familjerna. Ett perfekt bästisdygn! Nästa år igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s