Att resa med en 2,5 åring

Tiden innan en resa är minst lika viktig för mig som själva resan. Speciellt nu då det varit en så lång paus med resandet märker jag att jag varje dag går och drömmer om vårt kommande äventyr. Om bara några veckor ska vi flyga till Spanien! Vi har redan en gång varit tvungna att avboka en resa till Grekland och en gång har vi skjutit upp denna resa, men nu! Jag hoppas med alla mina krafter att ingen av oss är sjuk då och att vi kommer iväg. Jag vet att resan verkligen inte blir som när vi reste på tumanhand. Det blir inga långa lässtunder i solen eller avkoppling med en iskall drink i handen. Det kommer att bli fart och fläng från morgon till kväll. Men det ser jag också fram emot! Att få resa med Oliver och att se hans reaktion på allt det nya vi upplever. Längtar efter spansk mat, havsbrisen, sand mellan tårna, solen som bränner mot huden, doften av solkräm, kvalitetstid, utflykter, blommor i naturen, att få höra spanska, att få se min bror och hans flickvän, dricka skumpa på vår lilla hotellbalkong och att få vakna upp i krispiga hotellakan. Nu är det inte länge kvar!

Jag vet att allt kommer att gå bra (bara vi kommer iväg) men är ändå lite nervös över hur det kommer att gå på flygplatsen och i flygplanet. Oliver springer iväg så fort han får en möjlighet och så ska han ju röra i precis allting. Och har svårt att sitta stilla. Så alla tips om att flyga med en 2,5 åring tas gärna emot! Vi flyger ganska sent på kvällen och är framme på natten. Blir ju säkert en intressant upplevelse 😅

2 thoughts on “Att resa med en 2,5 åring

  1. satueckhardtsatu May 4, 2022 / 7:44 am

    Usein vanhemmat jännittävät lentomatkaa taaperoitten kanssa, mutta 40vuotta lentoemäntänä toimineena, voin vakuuttaa että pelko on turha. Lentokoneen ovet ovat tiekasti kiinni, joten lapsi ei voi hukkua mihinkään. Käytävillä ei ole autoja, ja emäntien ruokakärryt eivät kulje niin nopeasti että tulisi jyrättyä lapsi alleen. Koneessa on joka puolella ihmisiä, joten aina löytyy auttaja eikä kukaan pääse tekemään pahoja pienelle lapselle. En ole koskaan kokenut lasta hankalana matkustajana, aina ei voi sanoa samaa aikuisista. Nauttikaa lentomatkasta ja antakaa Oliverin rauhassa tutustua lentokoneeseen. Lapset ovat meidän lempimatkustajia.

    • Amanda Sofia May 4, 2022 / 7:55 pm

      Haha se on ihan totta, lentokoneesta ei ainakaan pääse karkaamaan mihinkään. Ja ihana kuulla ❤️ toivottavasti muut matkustajat on samaa mieltä. Täytyy itse vaan muistaa nauttia matkasta, eikä ottaa mitään turhaa stressiä siitä 😅 Just tänään puhuttiin Danielin kanssa siitä kuinka paljon te matkustitte silloin kun pojat oli pieniä ☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s