Jobbresor och hemtest

Hur svårt det än är att släppa oron och ångesten så försöker vi ändå leva ganska normalt. Nu just har vi sjukstuga på gång här hemma. Vi hade hållits friska i ett par månader, vilket är vårt rekord sedan Oliver började dagis i augusti. Senast vi var sjuka var väl kring julen?

Veckoslutet innan Olivers feber steg kunde vi njuta av vårsolen. Det kändes verkligen som att våren var helt bakom knuten. Nu i skrivande stund väller snön ner från himlen, så kanske det var för optimistiskt tänkt. Men nu är det ju redan mars, så nog kommer värmen och solen snart tillbaka..

Tulpaner i alla olika färger har även bidragit till min vårlängtan. Jag är så otålig och skulle vilja plantera och odla och fixa i trädgården!

Förra veckan åkte jag på jobbresa till Mikkeli, eller St Michel som det heter på svenska. Jag har annars alltid tyckt att det svenska namnet är lite roligt. Det låter så mycket mer internationellt än vad det är. Det tog nästan fyra timmar att komma fram till stugan vi skulle jobba i, men väl framme var jag imponerad över vyerna. Stugan var belägen vid en sjö, men annars omringad av djup skog. Inga andra människor såg vi under våra två dygn där. Det var jätteroligt att träffa och umgås med teamet och att planera marknadsföring, målgrupper och kampanjer nästan dygnet runt. Intensiva men bra dagar.

När jag kom hem på torsdagen låg Oliver redan och snarkade i sin säng. Och mina skuldkänslor bara växte. Men han hade haft två jättebra dagar med sin pappa. De hade bakat en paj, lekt och badat bastu. Det gick ingen nöd på honom. Nästa morgon sprang han till mig och frågade: ”Mamma e du hemma nu? E du hemma med väskorna?” ❤️

Daniel har lagat fräsch och god mat, som vanligt. En kväll korkade vi dessutom grillsäsongen! På lördagen blev Oliver tyvärr sjuk och nu är vi här, dag 4 i sjukstugan. Hemtestet säger att det inte är corona, men det har varit två exponeringar på dagis förra veckan, så jag vet inte om man kan lita på hemtestets resultat. Vi får väl testa idag igen.

4 thoughts on “Jobbresor och hemtest

 1. saara March 8, 2022 / 2:36 pm

  Hos oss visade hemtestet positivt först på söndag, då vår kille var sjuk i onsdags.. Så åtminstone hos oss har nog hemmatesten fungerat med viss fördröjning, det var samma sak för dottern, symptom på torsdagskväll och på onsdag, då lillebror fick symptom, var hennes test positivt.. Kan ju nog vara det skulle ha visat positivt lite tidigare, men väntade med flit med testandet då vi ändå var hemma, och inte på väg någonstans, och jag hört på många håll att man ska ha lite tålamod.. ; )

  • Amanda Sofia March 8, 2022 / 7:29 pm

   Hej! Bra att veta att det kan komma med fördröjning. Har nu testat ett par gånger med några dagars mellanrum, men misstänker ändå att vi har det trots att testet visar negativt.. Säkert bäst att fortsätta isoleringen så länge vi har symtom. Och försöka ha tålamod 😅

   • Josse March 8, 2022 / 8:26 pm

    Vi har också haft exponering på dagis några gånger nu efter julen men alla gånger vi gjort hemmatest har det visat negativt, har nog emellanåt ifrågasatt testenas tillförlitlighet.. Vi har testat varannan dag så länge symptom har funnits, men sen då de försvunnit har det kännts onödigt att fortsätta testa. Vi har testat med ”sylkitesti”, vet inte om den varianten av test har sämre känslighet. Störande i varje fall då man inte vet med säkerhet om man haft C eller inte.

   • Amanda Sofia March 9, 2022 / 11:29 am

    Jaa verkligen störande! Man skulle ju gärna få det bekräftat on man har det eller inte. Och man vill ju inte heller utsätta dem för testandet allt för många gånger heller då det ju inte är en så behaglig upplevelse 😅 Vi har bara haft de där testen som tas från näsan, men måste kanske skaffa de där andra också, så kanske det är lättare att testa 🤔

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s