År 2021

År 2021 har varit ett ganska lugnt men ändå händelserikt år. I början av året hade jag nog ingen aning om att vi nu i slutet av året skulle bo i ett 101 kvadratmeters radhus med egen gård i Esbo. Och att jag skulle ha ett nytt jobb med huvudkontor i Kuopio. Det har varit ett känslofyllt år. Det kändes stort att se Oliver växa och börja prata hela meningar. Han förvandlades från en liten 1-åring till en mycket pratsam, humoristisk, temperamentsfull och personlig 2-åring. Det var känslosamt att se honom börja på dagis i höst. Det var mycket tyngre än jag någonsin hade förstått att det skulle vara. Jag grät varje dag men när veckorna gick så blev han vanare med sin nya vardag och allt kändes lite bättre. MEN sen började förkylningarna. Varannan vecka kom han hem från dagis med en ny snuva eller hosta. Det var tungt att försöka jobba, åstadkomma resultat, pendla till och från jobbet och ta hand om honom, samt hållas mentalt stabil under tiden. Huh, det var nog en jobbig start på vår nya vardag. När hösten gick från den där vackraste tiden till det där ruskiga och mörka, mellan alla förkylningar och avbokade sociala program, gick jag på ett par arbetsintervjuer. Och i oktober skrev jag på ett nytt arbetskontrakt och sade upp mig från mitt gamla jobb! Jag gjorde som jag alltid gjort; lyssnade på min magkänsla. Och jag har inte ångrat det en sekund! En sten föll från mitt hjärta när vår nya vardag började i slutet av november. Även om jag gick från att jobba 80 % till 100 % så har det ändå gett oss mycket mer. Oliver trivs hela tiden bättre på dagis och jag med mitt jobb, vilket gör att jag självklart också mår bättre nu. Eftersom kontoret är i Kuopio jobbar jag distans och vinner mycket tid i vardagen. Tidigare på hösten när jag jobbade i Vallgård måste jag starta klockan sju varje morgon och var hemma närmare 17.30. Den här vardagen passar mycket bättre min livssituation och jag är så tacksam.

Överlag är jag så tacksam när jag tänker på det här gångna året. Jag älskar vårt hus och det har ökat så mycket på vår livskvalitet. Varje dag hittar jag något nytt att vara tacksam för i vårt hem och våra trakter. Det kommer att vara härligt att se vårens första tecken i vår trädgård. Tack år 2021, du var bra. Vi får se vad år 2022 för med sig. Gott nytt år till er alla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s