På sistone

Igår var marken täckt av snö och idag var trottoaren hal som en skridskobana. Nu känner man att vintern snart är här. November har varit ganska bra i år. Nu menar jag inte bara det att solen har skinit extramycket, men också det att jag sade upp mig från mitt förra jobb och fick ett nytt! Igår började det nya jobbet, vilket är så spännande och roligt.

Såhär glad var jag när jag hade skrivit på kontraktet för det nya jobbet. Jag kommer att ansvara för e-handeln och den digitala marknadsföringen för ett finskt smyckesföretag. Kontoret och fabriken är i Kuopio, men jag kommer att jobba 100 % distans med några besök till Kuopio per år. Så roligt! Det känns verkligen bra att jobba för ett företag som tillverkar smycken för hand och dessutom av återvunnet material. Jag ser fram emot mitt första besök till Kuopio om några veckor. Då får jag se hela processen i fabriken och träffa mitt nya team!

För några veckor sedan, efter Olivers 2-årskalas var vi bjudna på Halloweenfest. Det var min kusin Julia och hennes Walter som ordnade inflyttningsfest. De har flyttat till samma område som vi! Härligt att ha en kusin på bara 15 minuters promenadavstånd. Det roliga är att när vi bodde i Ulrikasborg bodde Julia också typ 10 minuter ifrån oss. Kanske vi alltid kommer att vara nästan-grannar!

Jag hade min sista dag på jobbet och fick en nätt blombukett och en god chokladtårta. Det är alltid konstigt att lämna ett jobb bakom sig. Nu hade mitt team och jobbet ändrats totalt medan jag var vårdledig, så jag hann inte känna det här teamet så väldigt bra, men ändå är det ju stort att ta farväl av människor och jobb. Men jag kommer verkligen inte att sakna mina jobbresor varje dag. Så skönt att inte behöva åka 1 h och 20 minuter till jobbet varje morgon och samma rumba på eftermiddagen när man ska hem.

En vecka njöt jag av ledigheten innan det nya jobbet. Jag tycker det är så viktigt att ha en andningspaus mellan jobben, så att man hinner koppla bort det gamla och förbereda sig för det nya. Det var dessutom riktigt skönt och ovant att ha några lediga dagar. Oliver fick kortare dagar på dagis och jag fick egentid på dagen att uträtta ärenden, gå på luncher, shoppa och bara koppla av. Det behövdes verkligen.

Och så fixade vi ett till arbetsrum hit hem. Eftersom jag ju nu kommer att jobba 100 % hemifrån var det viktigt att ha ett arbetsbord, en bra stol, skärmar och dator. Nu har vi alltså två kontor här hemma! Som tur hade vi inte ännu inrett det utrymmet, så vi fick plats för ett till arbetsrum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s