4 serietips!

Maid

En av de bästa serierna jag sett på länge. Den väckte så många starka känslor hos mig och jag har tänkt på den flera gånger efteråt. Det handlar om en ung mamma som flyr ett destruktivt förhållande och börjar jobba som städerska för att försörja sig och sitt barn. Det låter kanske inte som något speciellt men berättelsen var väldigt gripande och karaktärerna så bra skrivna. Serien är baserad på den självupplevda boken “Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive” av Stephanie Land. Finns på Netflix.

30-nånting

En dansk serie jag slukade på några dagar. Den handlar om krisande 30-åringar, att bli singel, kärlek men framför allt vänskap och livet. Jag skrattade flera gånger högt och grät till och med några gånger. Jag levde mig totalt in i serien och var så ledsen när den tog slut. Den började kanske lite väl långsamt men jag är så glad att jag ändå gav den en chans efter de första avsnitten. Finns på Yle Arenan.

Succession

Den här serien har väl ingen missat? Tredje säsongen började nu i höst och jag vågar nästan påstå att det är den bästa säsongen hittills. Karaktärerna är så otroligt jobbiga men så välskrivna att det ibland ger mig rysningar. Handlar om makt och familj. Älskar musiken, stämningen, tempot, dialogen, dynamiken, karaktärsutvecklingen. Kommer nog definitivt i min topp 10 lista på bästa serier någonsin. Finns på HBO Max.

Love life

En underhållande, romantisk, dramafylld serie om kärlek. Andra säsongen började i höst och handlar om helt nya karaktärer än i den första säsongen. Serien handlar om resan från första kärleken till den sista. Sevärd! Finns på Cmore.

2 thoughts on “4 serietips!

  1. Alle November 19, 2021 / 3:19 pm

    Ååh, såg färdigt Maid igår och 30nånting är också sjukt bra! Tyvärr har man inte HBO eller Cmore

    • Amanda Sofia November 20, 2021 / 10:25 pm

      Jaa eller hur! Om ni nångång väljer att ta HBO Max så finns där en hel del bra serier, som tex Mare of Easttown och White lotus ☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s