Den evighetslånga veckan

Äntligen är den här veckan snart förbi! Den här veckan kändes som om den höll på i en månad. Natten mellan söndag och måndag fick Oliver hög feber och resten av veckan har han varit sjuk. Inte bara någon liten snuva, utan ordentligt sjuk. Det har varit så tungt att både jobba och ta hand om honom. På nätterna har han hostat och hållit oss vakna. Några dagar har vi som tur fått hjälp av både Daniels mamma och min egen mamma, men när han varit så sjuk så har han ändå behövt sina föräldrar också. Vi har turats om att vara med honom när vi har haft möten och ibland har han fått sitta i famnen och delta i möten. Jag har ändå konstant gått omkring med en känsla av att vara otillräcklig, både som mamma och på jobbet. Och ändå känns det som att man har gjort sitt allt, men mot slutet av veckan märkte jag att krafterna bara inte räckte till. Då var det viktigt att kunna gråta ut till min mamma.

Nu är veckan förbi och vi överlevde! Tyvärr har han nog inte ännu blivit frisk men jag hoppas hoppas att han blir frisk under veckoslutet.

Det som jag har funderat på under veckan: Hur orkar ensamstående föräldrar? Hur skulle det gå utan stödnätverk? Tar det här aldrig slut? Kommer det att finnas en tid då vi alla är friska? När får vi sova en hel natt igen? Men allt blir nog bra förr eller senare.

Vi har ju bara ett arbetsrum så när vi båda har möten måste den ena byta rum. Kanske vi snart behöver fixa två ergonomiska kontorsbord hit hem?

På torsdagen kom vi äntligen ut på en promenad. Första gången sedan söndagen. Det kändes obeskrivligt skönt med frisk luft efter så många dagar inomhus. Och så vackra vyer vi hittade på vår promenad!

2 thoughts on “Den evighetslånga veckan

  1. Josefine October 15, 2021 / 8:45 pm

    Det här är väl just det som kallas småbarnsåren 😅 tyvärr! Dagisbarnen brukar ju vara sjuka ofta det första halvåret och så småningom vartefter de bygger upp sitt immunförsvar så blir de friska perioderna hela tiden längre och flera. Kämpa på, vi är många i samma situation 😄

    • Amanda Sofia October 16, 2021 / 1:14 pm

      Tack Josefine! 🤗 jaa, jag visste att det skulle bli en hel del förkylningar men jag blev ändå chockad över hur ofta det i verkligheten är. Men det är väl bara att försöka kämpa sig igenom den här tiden 😅 Kämpa på där också, om du är i samma situation 🍀 I väntan på de friskare perioderna! 🤞🏼😅

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s