Fyra boktips

Jag har alltid tänkt mig själv som en läsande person. Böcker och att gå omkring i bokhandeln och bläddra i pinfärska romaner är något av det bästa jag vet. Men jag fyller våra bokhyllor med verk som jag aldrig hinner läsa. Jaja, jag vet att man borde läsa färdigt alla sina böcker innan man köper nya, men gör folk verkligen det? Inte jag åtminstone. Jag tvivlar på att jag någonsin gått in i en bokhandel utan att köpa en roman. Men trots att det ständigt uppenbarar sig nya böcker i vårt hem, märker jag att jag nuförtiden läser allt mer sällan.

Läsning gör mig harmonisk och glad, så varför skulle jag inte skapa mer tid för det i vardagen? Ulrika (som förresten producerar så bra innehåll i sin blogg) skrev om precis detta; att skapa mer tid för läsning. Så nu ska jag verkligen ta tag i det under hösten!

Även om jag inte läst så mycket som jag önskat, så har jag ändå hittat några bra böcker som jag ville tipsa om:

Emelie Pine – Allt jag inte kan säga

Det här är en ganska kort bok, så den är väldigt lämplig att börja med om man haft en längre paus med läsningen. Den består av sex personliga essäer med fokus på ofrivillig barnlöshet, kvinnlighet, våldtäkt och sexism. Det låter kanske som om en väldigt tung bok, men även om jag grät några tårar, så skrattade jag också till ibland. Mycket lättläst bok som lämnade spår efter sig.

Märta Tikkanen – Måste försöka skri-

Den här boken lyssnade jag som ljudbok. Den är perfekt för att ha i öronen när man tillreder makaronilåda, går upp och ner för sandiga backar för att få sitt barn att somna, när man vill lugna ner sig i soffan efter en tung dag och när man sitter i bilen och åker långa vägar. Intressanta tankar, inspirerande och medryckande. Jag brukar tappa koncentrationen när jag lyssnar på ljudböcker, men av någon anledning passade den här boken perfekt för mig. Kanske det beror på att boken består av personliga brev. Det känns nästan som om Märta är min vän och har skrivit breven till mig.

Yrsa Keysendal – Friläge

Den här boken läste jag som e-bok, vilket var mycket lämpligt. Istället för att läsa bloggar och scrolla på instagram med telefonen, läste jag den här boken. Friläge handlar kort sagt om en gränslös och tävlingsinriktad vänskap. Den fängslande känslan i romanen gör att man bara vill fortsätta och fortsätta läsa.

Philip Teir – Jungfrustigen

Jag är svag för böcker som utspelar sig i min hemstad Helsingfors. Philip Teir är bra på att bygga fram trovärdiga karaktärer. Även den här boken är mycket lättläst, underhållande och svår att lägga ner.

De två andra böckerna samlar nu damm i min bokhylla. Till näst ska jag försöka läsa dem!

Har du några bra boktips du vill dela med dig av? Jag ser så mycket fram emot att ta itu med läsningen nu i höst!

2 thoughts on “Fyra boktips

  1. Ulrika September 12, 2020 / 10:11 pm

    Nämen åh, vad glad jag blir över länkningen! Började läsa och tänkte “nämen vad kul, jag kan ju tipsa här om att jag tänkt till lite kring ämnet att hinna läsa”, men så var länken redan där 🙂 Tack! Friläge har jag varit sugen på att läsa, kul att höra att den var bra.

    • amanda sofia September 14, 2020 / 9:30 pm

      Haha roligt att höra. Tack själv för ett inspirerande inlägg! Jag har nu redan haft nytta av dina tips och har läst på en bok istället för att scrolla på sociala medier ☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s