Staycation i Helsingfors

Snart har vi bott tre månader på landet. Under den här exilen har jag saknat Helsingfors. Det märkte jag ännu tydligare när vi åkte på en Staycation in till stan. Vi bokade vår miniresa till 3.8 för att det är vår årsdag. Så på förmiddagen åkte vi i regnet in till Helsingfors.

Vi parkerade bilen i Kluuvi, satte regnskyddet på Olivers vagn och gick runt på stan. Vi åt lunch och njöt av att vara i stan bland människor. I sex år bodde vi vid Femkanten och kunde gå på tio minuter till Stockmann, Forum och Esplanaden. Nu när vi var där märkte jag hur mycket jag faktiskt saknar det, även om vi älskar Drumsö.

Efter lunchen hade det slutat regna. Vi kände oss som turister när vi gick med våra take away-koppar vid Salutorget.

Oliver somnade i vagnen och vi gick till Senatstorget. Torget hade förvandlats till en stor uteservering! Daniel tog en öl och jag ett glas vin, för vi var ju på semester. Det kändes verkligen som om vi var utomlands, trots att vi turistade i vår egen hemstad.

När Oliver vaknade från sin nap var det dags att checka in på hotellet. Vi bodde på Sokos Hotel Original, för att vi hade hittat ett superbra erbjudande och det var så centralt. Hotellet hade bäddat mysigt till Oliver också och han var väldigt förtjust i sin säng och att bo på hotell. Han var mycket nöjd och glad hela dagen!

Efter att vi hade checkat in så gick vi igen lite på stan. Det blev en fin och ljus sommarkväll. Vi tog varsin drink på en uteservering och Oliver fick gnaga på några gurkskivor. Han älskade att titta på alla människor som vimlade förbi.

Skål för alla våra 11 år tillsammans!

På hotellet fick Oliver sin kvällsgröt och mjölk och somnade nästan direkt när vi lade honom i sängen. Daniel hämtade take away-mat till oss och så såg vi filmen Howl’s Moving Castle medan vi åt lösgodis i den sköna hotellsängen. Lyxigt!

Följande morgon bläddrade vi i böcker på Akademen och gick i Esplanadparken medan Oliver sov i vagnen. En perfekt Staycation som jag lever länge på! Man borde definitivt turista oftare i sin hemstad, speciellt nu när man inte riktigt kan resa utomlands.

2 thoughts on “Staycation i Helsingfors

  1. Ulrika August 12, 2020 / 5:13 pm

    Så mysigt att turista i sin egen stad! Tycker det brukar göra att man är mer avslappnad med att bara njuta av härliga semestergrejer som typ ligga i hotellsängen eller sitta och njuta på restaurangen av god mat, man har liksom inga krav att se sånt som man “borde” se. Väldigt avslappnande!

    • amanda sofia August 13, 2020 / 10:34 am

      Jaa, det är så sant! Man ser också sin egen stad med andra ögon när man har den inställningen att man är på semester och ska bara njuta, inte t.ex. uträtta några ärenden 🙂 Det var faktiskt avkopplande!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s