Pioner och andungar

Pionerna på fönsterbrädet är något av de vackraste just nu. Jag fick dem som namnsdagsgåva av Daniel!

Nu är det bara elva dagar tills vi flyttar härifrån. Det är tillfälligt, men ändå känns det tråkigt. Jag älskar ju den här ön och det känns sorgligt att lämna den nu när det håller på att bli sommar. Men när vi flyttar tillbaka i augusti har vi ett nytt kök och ett nytt badrum!

På måndagen när jag kom hem från en promenad möttes jag av en kvackande and i trappan. Det var så absurt och oväntat. Sedan hördes ett gulligt pipande ljud och en liten söt ankunge hoppade fram bakom knuten. Mamman verkade lite stressad och hittade inte ut. Jag öppnade dörren och gick åt sidan så att de skulle komma förbi mig. De försökte hoppa upp för trappan och yrade framför hissdörren. Till slut kom Daniel och bar upp vagnen och Oliver som låg där inne. Efter många om och men fick vi fåglarna ut till gården. Men efter en kvart hörde Daniel smått pip från trappan. Han gick och kollade och märkte att det fanns flera ungar som hade fallit in i ett hål i trappan! En av männen som renoverar i huset bar ut ungarna till mamman. Så det blev ändå ett lyckligt slut. Stackars ankmamma som säkert undrade var hennes ungar var och hur hon skulle få dem tillbaka!

2 thoughts on “Pioner och andungar

  1. Mirre - Sweetwords May 21, 2020 / 1:18 pm

    Ja det var det första som slog mig att det borde vara fler en än unge så bra att allt ick bra =D

    • amanda sofia May 23, 2020 / 9:21 am

      Ja precis, sällan ser man bara en unge. Och ja skönt att det slutade bra 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s