Om allt bara var en mardröm

Ofta tänker jag att vad om jag bara har drömt allt det här med corona, smittspridning och social distansering? Tänk om jag plötsligt skulle vakna upp och kunna leva som tidigare? Hur skulle en sådan dag se ut?

Vi skulle vakna, äta frukost och börja dagen som vanligt. Jag skulle leka med Oliver tills det är dags för hans första tupplur. Då skulle jag lägga honom i vagnen och ta en promenad tillsammans med Tessi. Vi skulle gå längs havet, prata om livet, skratta och njuta av solen. Efter det skulle vi dricka kaffe på ett mysigt kafé och Oliver skulle bli så glad av att få se Tessi igen.

När vi kramat Tessi hej då, skulle vi möta både min och Daniels familj för en livlig lunch. Vi skulle få träffa alla föräldrar och bröder och brorsbarn. Och alla skulle få krama Oliver, som skulle lysa upp av att se hela sin släkt på riktigt och inte bara genom en telefonskärm.

Efter den goda lunchen skulle Daniel och jag överlämna Oliver till våra mammor, som gladeligen tar hand om honom medan vi går på en date. Daniel och jag skulle gå och ta en god drink och ha tid att verkligen umgås med varandra. Efter det skulle vi gå på bio! Äta popcorn och bara sjunka in i filmen för ett par timmar.

Efter filmen skulle jag möta upp Fia och Julia på Löyly, eller någonstans nära havet. Vi tre hör hemma nära havet. Vi skulle skratta sådär som bara kusiner kan och så skulle vi tala om roliga, galna minnen.

När jag kramar dem hej då skulle vi bestämma att ses snart igen på holmen. Jag skulle komma hem till en glad och nöjd Oliver, som jag saknat. Han skulle ge mig kindpussar och kramar. Sedan skulle han somna direkt när vi lägger honom i sängen och sova gott hela natten. Jag skulle packa färdigt min kappsäck och vara så lycklig över att åka till Grekland nästa dag tillsammans med Sonja, Joni, Elliot, Daniel och Oliver. I en hel vecka skulle vi få umgås och skapa världens finaste minnen i solen och värmen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s