5 månader med Oliver

Idag blir Oliver 5 månader gammal! Tänk att han snart har hängt med oss i ett halvår. Galet! Han fortsätter att vara en mycket glad och nöjd baby som skrattar och ler nästan alltid när man ler åt honom. Han är också väldigt temperamentsfull och kan bli lätt arg och irriterad på någon leksak om han inte räcks till den eller får den i munnen.

Igår hade vi tid hos rådgivningen (stressnivån var hög då man ju inte ville röra några ytor eller andas in samma luft som andra människor i väntrummet). Oliver hade igen vuxit nästan ett kg! Nu väger han 8920 g och är 68 cm lång. Man känner nog att han väger nästan 9 kg. Det börjar bli ganska tungt att bära omkring på honom! Det känns fortfarande absurt att han kan växa sådär mycket på bara modersmjölk (tror inte att ett par skedar av någon grönsak eller rotfrukt kan ha så stor inverkan)!? Men det är ju förstås bara en bra sak. Nu när han fyllde 5 månader så kan vi börja ge kvällsgröt och morgongröt. Det har jag väntat på! Nätterna är fortfarande väldigt hackiga och jag hoppas att kvällsgröten kan ge oss mer sömn. Det börjar bli tungt att få sova högst 2 timmar i sträck. Eller okej det har varit tungt redan en längre tid. Det som vi också snart ska prova är att försöka få honom att sova i egen säng. Då kanske han inte vaknar hela tiden bara för att han känner lukten av mjölk bredvid sig. Vi har testat det några gånger men han grät och skrek så argt och sårat så jag klarade inte av det.

Smaker han nu har provat på: potatis, morot, zucchini, äpple, päron, mango. Jag har fryst ner morot och zucchini i iskuber så han brukar äta en blandning av det, vilket han tycker om. Nu får vi dessutom börja ge höna och fisk. I början spottade han bara ut allt vi gav, men nu gapar han stort och vill ha mera. Man kan lugnt säga att han verkar tycka om mat!

Grattis på 5-månaders dagen, älskade Oliver!

4 thoughts on “5 månader med Oliver

  1. Fina Christina April 7, 2020 / 3:18 pm

    Vilken sötis! 🙂 Ja, det är så roligt när man får börja ge dem “riktig” mat. Vår E älskar mat, speciellt nu när han äter själv också. Vi har ett års-kontroll imorgon, ska bli spännande att se växtutvecklingen, eftersom senast vi var så var vid 10 månader.

    • amanda sofia April 7, 2020 / 4:56 pm

      Jaa det är så roligt med riktig mat och att se reaktionerna på alla nya smaker 😍 Oj spännande med 1-årskontroll! Ja, vad konstigt att det sen är så lång paus mellan kontrollerna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s