Virtuella fester

Isolerade i vårt hem. Det är ju det minsta vi nu kan göra för att försöka sakta ner smittspridningen. Men ändå tycks det vara väldigt svårt för många? Igår när vi gick på promenad här på ön så kom alla människor väldigt nära och brydde sig inte alls om att lämna avstånd när de sprang och flåsade förbi. Och så har jag fått höra att det finns folk som går till barer och restauranger ännu. Hur svårt kan det vara att stanna hemma nu när det behövs som mest? Det känns ju som en ganska liten uppoffring med tanke på vad konsekvenserna annars är.

På fredagen ordnade vi en virtuell after work via Zoom. Till en början var det ganska yrt (vi var omkring 15 personer) men ändå roligt att få se folk och höra hur de har det i dessa konstiga tider. Roligt var det ju dessutom att se glimtar ur varandras vardag. Det var vänner som satt i matbordet med sina barn, vänner som lagade mat och visade runt i sin lägenhet, vänner som körde bil och handlade i matbutiken och vänner som åt kvällsgröt med sitt barn innan läggdags. Mysigt på något sätt!

Jag vet att vi ju också gick ut på promenad, men jag hade trott att det skulle vara tryggt och mer öde. Men jag har aldrig sett lika mycket människor längs stranden här på Drumsö. Det är ju bra att folk rör på sig och får frisk luft, men det skulle vara bättre om man kunde lämna 1-2 meters avstånd mellan varandra. Till slut gick vi båda med halsdukarna framför munnen.

2 thoughts on “Virtuella fester

  1. Fina Christina March 23, 2020 / 1:12 pm

    Det beror ju nog mycket på var man bor också. Har förstått att det är mera rörelse i tätort nu, här ute på vischan i Österbotten så märks det nog inte så mycket. Tycker själv det är märkligt att krogar håller öppet ännu. Även om jag inte varit ute på evigheter så skulle jag nu absolut inte vistas ute på krog just nu. Här försöker vi leva så normalt som möjligt, går till affären ca. 1 gång i veckan och så. Det enda som det märks på är ju att alla ens program är avbokade. Lite tråkigt, men behövligt. Ser dock sjukt mycket framemot nästa veckas bvc-besök med lillen. 😀

    • amanda sofia March 24, 2020 / 9:36 am

      Jaa det är sant, i Helsingfors och i huvudstadsregionen har det funnits mera coronafall än annanstans i landet, så det är jätteviktigt att inte röra sig så mycket ute bland folk. Jaa, jag förstår inte varför man nu skulle gå ut till nattklubbar?! Haha jag kan tänka mig att det blir skönt med lite program utanför hemmet! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s