När vi flyttar till stugan

När vi köpte vår drömbostad på Drumsö för ett år sedan visste vi att husbolaget skulle ha en rörrenovering. På grund av den kommande renoveringen var priset på bostaden mycket lägre än vad lägenheter på det här området vanligtvis är. Det var ju självklart ändå ett stort beslut; ska vi köpa den här fina lägenheten med havsutsikt trots att vi måste flytta tillfälligt bort för ca 3 månader? Vi funderade länge men var båda överens om att vi nog skulle klara av det. Och vi har inte ångrat det en sekund! Det som har varit stressigt med det här var att vi inte visste när renoveringen skulle äga rum. Vi visste bara att det skulle vara inom en nära framtid. Men nu har vi fått veta datumen och om allt går som planerat (hoppas inget skjuts upp på grund av viruset!) så borde rörrenoveringen för vår del vara på sommaren. Det betyder att vi kan bo i sommarstugan i Vichtis!

För några år sedan när jag skrev en lista på mina 100 mål i livet så var en punkt faktiskt att bo en månad där i stugan. Nu blir den drömmen sann! Det har ju sina utmaningar förstås att bo i en liten stuga med en 6-9 månaders bebis, men vi kommer nog att klara det! Det ska bli så mysigt med strandbastu och dopp i sjön varje kväll, frukost på terrassen och ljusa sommarkvällar ute i naturen. Ett spännande och minnesvärt äventyr att byta ut stadslivet mot ett liv på landet för några månader.

6 thoughts on “När vi flyttar till stugan

 1. Mirre - Sweetwords March 20, 2020 / 11:36 pm

  Ohh perfekt planering då om det tajmar in så det fixas över sommaren

 2. Fina Christina March 23, 2020 / 1:07 pm

  Åh, älskar stugliv! För 2 somrar sen spenderade vi största delen av vår semestermånad på stugan också. Var uppe en gång i veckan och tvättade kläder, köpte mera mat och så. Vi har ju en 30 minuters båtväg ut till stugan så i nuläget är det inte möjligt att åka dit. Men jag längtar redan efter första turen.

  • amanda sofia March 24, 2020 / 9:33 am

   Jaa det är det bästa som finns! Även om det är ganska primitivt att bo i en stuga så är det ju också väldigt mysigt. Äsc då, men snart kan man nog åka båt också! 🙂

   • Fina Christina March 24, 2020 / 9:00 pm

    Jag älskar det primitiva! 😀 Vi installerade solceller i fjol så nu har vi el, men det är bara för att få lite belysning och för att kunna ladda telefonerna.

   • amanda sofia March 25, 2020 / 11:12 am

    Jaa eller hur, mysigt! 😍 praktiskt med lite el för det nödvändigaste men att man ändå kan leva äkta stugliv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s