Vardagslistan

Eftersom jag älskar listor tänkte jag fylla i en lista som handlar om min vardag. Listan hittade jag här. Min vardag är verkligen annorlunda nu än för ett halvt år och ett år sedan. Nu när jag har kommit igång med min nya vardag så älskar jag den. Det tog en stund att bli van och att skapa vissa rutiner men det känns som att jag nu har läget under kontroll.

Något jag värderar högt i min vardag:

Att inte behöva stiga tidigt upp. Oliver brukar sova till 9-10 och eftersom han vaknar ofta under nätterna (pga magont, hunger eller yrande i sängen) så är det skönt att ha möjlighet att sova länge på morgnarna. Om han skulle vakna helt pigg klockan 5 på morgonen skulle jag nog vara en zombie vid det här laget. Och så uppskattar jag överlag att inte ha någon stress.

Vi behöver nog en tavla ovanför soffan inser jag nu då jag ser bilden. Men hurdan?

Det här äter jag till frukost:

Det blir oftast en kopp kaffe och gröt med havremjölk, hallonsylt och banan. gott med havremjölk i gröten!

När går jag och lägger mig:

Kring 19-20 tiden brukar jag amma Oliver i sängen så att han somnar. Då brukar vi se på tv-serier med Daniel i vårt rum (stor tv i sovrummet är verkligen guld!). Oftast vaknar Oliver ännu kring 21-22 och när jag har ammat honom då så brukar jag lägga mig.

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:

Gå till labben!

Det här äter jag till lunch:

Det varierar så mycket. Oftast rester från kvällen innan för det går snabbt att värma upp eller så typ pasta med pesto. Det skulle vara trevligt att ha tid för matlagning på dagarna men nu just känns det som att jag inte riktigt har det. Eller så kanske jag prioriterar annat.

När jag går upp:

Kring klockan 8-9 när Oliver vaknar. Jag brukar vakna av att två megastora ögon stirrar upp på mig. Gulligt sätt att vakna!

En vanlig vardagsmiddag:

Daniel är nog den i vårt hushåll som älskar att laga mat. På vardagarna är det ganska svårt att hinna laga något speciellt, men det brukar bli wok eller pasta bolognese eller chili con carne, makaronilåda, seafood pasta eller så beställer vi hem mat med Wolt då vi är för trötta eller upptagna med Oliver.

En maträtt jag saknar är Daniels sommarpasta (recept här)

Vad jag gör på vardagskvällar:

När Daniel har kommit hem brukar jag oftast gå i en varm dusch för att t.ex. tvätta bort mjölkspyor från håret. Sedan brukar jag leka med Oliver, byta blöjor, amma, äta, bada Oliver, se på någon tv-serie. Jag hinner inte med så mycket på kvällarna eftersom Daniel kommer hem ca 17-18 och Oliver ska sova typ 19-20. Men ibland åker vi alla tre till t.ex. Ikea eller Hagalund för att gå i butiker eller äta ute.

Har jag söndagsångest:

Nej. Så otroligt skönt! Min söndagsångest slutade faktiskt för ett år sedan när jag började på mitt nuvarande jobb. Söndagsångest är en bra mätare på om man är på rätt jobb eller inte.

2 thoughts on “Vardagslistan

  1. Mirre - Sweetwords March 6, 2020 / 12:44 pm

    Oh vilken rolig lista denna borde jag göra på min blogg med, är roligt att läsa. Vår dotte rhar börjat med att vakna innan 6 numera är sådär

    • amanda sofia March 6, 2020 / 4:53 pm

      Jaa det är alltid roligt att fylla i listor! ☺️ oj nej, så tidigt. Hoppas det bara är en fas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s