3 månader med Oliver

Idag fyller Oliver 3 månader! Det är nog nu han utvecklas som mest. Han är mycket aktivare och nyfiknare än förr. Han älskar att utforska sina händer och har nu börjat stoppa leksaker (och allt han får tag i) i munnen. Han är nu inne i en fas som gör att han är konstant hungrig. Han vill gärna bo vid bröstet och vaknar på natten varje timme för att äta. Det har nu hållit på i två dygn och jag hoppas att det inte är en så lång fas.

I januari provade vi med strikta rutiner på kvällarna. Vi badade honom och bytte till pyjamas jämnt klockan 19 och såg till att han inte sov mer efter kl 17. Det ledde till att han somnade snabbt efter att han ätit men vaknade skrikande en timme senare. Vi trodde länge att det var magont men det verkar mer som att han inte ännu ville gå och lägga sig. Nu har vi skippat de strikta rutinerna och följer hans inre klocka. Kring 21 brukar vara en bättre tid för honom att somna. Och vanligtvis (förutom de två senaste nätterna) har han sovit ostört till kl 9.30 och ätit 3-4 gånger under natten.

På nätterna brukar han sova bra men på dagarna är det omöjligt att få honom att sova dagssömn. Det enda som duger är vagnen. Det betyder att jag måste gå på promenad minst två gånger om dagen. Det är ju inga problem förutom då det ösregnar, men det är ju något man bara måste göra.

Vi har inga mått på honom ännu, eftersom 3-månaderskontrollen är nästa vecka, men man ser på honom att han har vuxit fint. Och överlag är han en väldigt nöjd och glad baby som ler ofta.

Grattis på 3-månaders dagen, Oliver!