Graviditetslistan

→ Vilken vecka är du i nu?

På måndagen börjar vecka 30. Så konstigt att det bara är 10 veckor kvar till beräknade!

→ När är du beräknad?

I slutet av oktober.

→ När fick du reda på att du var gravid?

16 februari 2019. Bilderna i det här inlägget är tagna den dagen vi fick veta, dvs. stunderna innan jag tog ett graviditetstest. Det sjuka är att Sonja (min bästa vän) hade precis åkt in till sjukhuset och höll på att föda Elliot i samma veva som jag och Daniel kikade på testet och såg de två strecken.

→ Hur tog du det?

Jag började såklart gråta av glädje. Jag kunde inte tro att det var sant! Efter många månader hade det äntligen lyckats. Jag har nog aldrig varit lika lycklig som just då. Och sedan började ju förstås oron.. Tänk om något skulle gå fel?

→ Mådde du mycket illa i början?

Två dagar innan jag plussade, på Alla Hjärtans dag, fick jag en hemsk migrän. Och så minns jag nog början av graviditeten; migrän, hunger, trötthet och illamående om jag inte ständigt åt något saltigt. Men jag vet många som har haft det mycket värre i början så kan väl säga att i jämförelse med många mådde jag rätt bra.

→ Hade du mycket halsbränna?

Om jag dricker för mycket bubbligt (t.ex. alkoholfri skumpa eller Sprite) kan jag få halsbränna, men innan jag blev gravid hade jag ganska ofta halsbränna, så jag skulle säga att det har fortsatt likadant.

→ Är du känslig?

Jaa, jätte. Jag är annars också en väldigt känslig person och nu är jag kanske 10000000 gånger värre. Jag börjar gråta av allt. På Drumsös Facebook-grupp skrev någon att deras hund hade rymt och plötsligt hjälptes hela ön åt att hitta den här hunden och jag kunde inte annat än läsa kommentarerna och gråta över hur fint det var att alla ville hjälpa. Och igår hörde jag en sång som fick mig att tänka på vårt bröllop och då grät jag över att den dagen är förbi och kommer aldrig mer. Så ja, det blir mycket tårar. Och så blir jag också väldigt lätt arg, men det är inte heller något nytt.

→ När kände du bebisens första sparkar?

Redan i vecka 14, vilket får mamma att tro att han kommer att födas tidigt, före beräknade. Vi får väl se!

→ Sparkar bebisen mycket?

Väldigt mycket! Han är så aktiv. Inte för att jag har någon annan bebis att jämföra med. Han sparkar och rör på sig antagligen helt normalt.

→ Är du ofta orolig?

I början var jag orolig och hade svårt att tänka att allt skulle gå bra. Men ändå ville jag inte gå på någon extra ultra, utan väntade till vecka 12 där vi fick se att allt var bra och att en liten miniperson faktiskt sparkade och levde inuti mig. Efter det slutade egentligen min oro och jag kunde vara lycklig.

→ Har du fått bristningar?

Nej, inte ännu. Kanske det kommer senare?

→ Har du foglossning?

De senaste dagarna har jag haft mycket värkar men vet inte om det är foglossning eller sammandragningar?

→ Har du sammandragningar?

Samma svar som på förra frågan. Värkarna kommer om jag ansträngt mig för mycket eller suttit på kontoret i 8-9 timmar.

→ Hur vill du att din förlossning ska se ut?

Jag försöker att inte tänka eller stressa för mycket om förlossningen, eftersom jag ändå inte kan påverka den. Man får helt enkelt ta den som den kommer.

→ Hur många ultraljud har du gjort?

Två stycken, vilket är det normala. Har en extra inbokad till slutet av augusti för att kolla var placentan nu är placerad.

10759884208_img_0158

→ Vet du vad det blir för kön?

Ja, det blir en pojke!

→ Vilka är dina favoritkläder?

Pyjamas och lösa klänningar som inte spänner.

→ Vad är dina favoriträtter?

Samma som innan jag var gravid. Graviditeten har alltså inte påverkat mina matvanor förutom att jag förstås följer rekommendationerna på vad man inte ska äta (som opastöriserade mjölkprodukter, rå fisk och rått kött).

→ Vilken sovställning är bäst?

Sovandet är inte så skönt för mig nuförtiden. Vanligtvis sover jag på rygg, men det kan jag ju inte göra nu, så det måste bli på ena sidan. Jag vaknar ständigt till att det tynger på den sidan jag sover på, vänder om och vaknar igen efter en stund av samma problem. Jobbigt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s