Marknader, kyrkor och en opera

För ett par veckor sedan flög vi till Tyskland över ett förlängt veckoslut. Daniels mamma och styvpappa har flyttat till Leipzig, som ligger ungefär 2 timmar ifrån Berlin och vi ville ju åka och hälsa på och se hurdan stad de nu bor i. Vi flög till Berlin och fick skjuts av Daniels snälla föräldrar ända fram till Leipzig! Jag var helt dödsslut när vi kom fram (först 8 timmar jobb, sedan ett fullproppat flyg som måste vänta på flygfältet i 2 timmar när vi alla redan satt på våra ställen + sedan ett två timmars flyg) så jag somnade direkt när vi kom fram. Nästa morgon började vi med frukost och sedan gick vi ut för att bekanta oss med staden!

Vi hade en ganska lugn takt under hela resan, vilket jag verkligen uppskattade. Vi kikade in i St Thomas Church där Johan Sebastian Bach ligger begraven.

På fredagen gick vi på marknad, strosade omkring, shoppade, stannade och åt lite tysk korv, köpte babykläder och umgicks. När vi var färdiga med det promenerade vi till lägenheten för att göra oss redo för kvällsprogrammet; middag och opera!

Det råkade sig att samma veckoslut som vi besökte Leipzig var det en väldigt stor, gotisk festival i staden. Länge undrade vi varför staden var fylld med så excentriska personer klädda i otroligt satsade gotiska outfits, tills Daniels mamma gick och frågade någon av de svartklädda personerna och vi fick svaret. Det var jätteroligt att se hur människor i så olika åldrar hade satsat på sin klädsel. Det kändes ibland som om vi var på en helt annan planet.

Vi åt en så otroligt god middag på en charmig, grekisk restaurang bredvid ån. Jag kan nu i efterhand märka att jag går och längtar efter den krämiga tsatsikin från restaurangen.

Sedan fick vi lite skyndsamt till operan, men hann ändå nätt och jämnt. Det var första gången jag såg en opera och det var verkligen en rolig upplevelse. Jag förstod inte så mycket av vad som hände eftersom de såklart sjöng på italienska och texten var på tyska, men de sjöng fint och omgivningen var vacker. Vi såg La Traviata. På pausen googlade jag förstås vad som hade hänt och vad pjäsen handlade om, vilket var bra för jag hade nog helt missförstått handlingen.

Det var vår första hela dag i Leipzig! Kan verkligen rekommendera staden för ett förlängt veckoslut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s