Vecka 5: Målbilder och flytten

I oktober hittade vi vår drömlägenhet. Vi visste båda direkt då vi steg in genom dörren att det här är precis något vi letat efter. När vi såg balkongen och blev överraskade över att man såg en bit av havet tittade vi på varandra och tänkte att det här var den bästa lägenheten hittills. Det var bara en känsla som sköljde över oss båda, en stark sådan, och det kändes som vårt blivande hem. Några dagar senare tog vi min pappa med för att inspektera lägenheten och fråga sådant vi själva inte kanske hade tänkt på då vi aldrig förr köpt en bostad. Pappa frågade en massa frågor, knackade på golv och väggar, hummade och granskade allting kritiskt. När vi kom ut från lägenheten bekräftade han det vi hade tänkt och sade direkt att det ju verkade som ett jättebra kap! Några veckor senare skrev vi på kontraktet en mörk men spännande novemberkväll. Och de här tre månader av väntan har känts så olidligt långa. När vi klev över flyttlådor och var irriterad på själva kaoset som kommer med flytten hade jag en målbild i huvudet. Jag såg oss dricka den där första koppen kaffe och äta croissanter i vårt nya ljusa hem! Och nu doftar lägenheten av croissanter som jag precis tog ut från ugnen och jag har stått och stirrat ut på snöyran utanför lägenheten och sörplat i mig ett par koppar kaffe. Det känns fortfarande så overkligt att vi nu bor här!!

Flytten igår gick väldigt effektivt. Bådas pappor, min bror Fredrik (enda brodern som är i Finland), min pappas fru, Sonja och Joni var så otroligt hjälpsamma och snabba. Ett par varv mellan lägenheterna och sedan var vi färdiga och kunde fira med goda pizzor! Så tacksam för all flytthjälp!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s