Jobbresa till Stockholm

Stockholm är sig lik. Alltid livligare och kanske lite soligare än Helsingfors. Storstadskänslan. Den glada stämningen. Alla fullspäckade caféer och restauranger med uteserveringar. Jag undrar när jag senast var här? Kanske var det när vi trängdes på Trädgården med före detta kollegorna för ett år sedan? Kan det stämma att det snart är ett år sedan? Nu kommer jag att åka hit mycket oftare i och med mitt nya jobb. Vad spännande! I skrivande stund sitter jag på mitt hotellrum efter en jobbdag på det svenska kontoret. Och vilket kontor! Perfekt läge och utsikt över hela staden.

Igårkväll passade jag på att ta tunnelbanan till min bror för att äta middag med hans familj. Det känns alltid lika tryggt att vara här då här finns både vänner och familj. Och ett kontor. En flytt till Stockholm skulle verkligen inte vara svår, men nu just är jag faktiskt nöjd med livet i Helsingfors. Och nöjd med möjligheten att komma hit med jämna mellanrum. Få variera mellan att bo på hotell med lyxig hotellfrukost och då hotellen börjar kännas tråkiga kan jag alltid sova hos min bror och få mer kvalitetstid med mina brorsdöttrar. Man kan ju inte riktigt klaga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s