Min möhippa!

Igår ringde det på dörren och två reseledare steg in i vår lägenhet! Sonja och Fia, mina brudfrämmor hade ordnat en möhippa med temat Världen runt eftersom jag älskar att resa. Till mig hade de en cheerleader kjol och pom poms. Jag fick representera USA!

Herre gud vad spännande det var att det äntligen var dags! Och att inte ha någon kontroll över dagen och inte veta vad vi skulle göra. Vi började med att skåla i skumpa och sedan fick jag ögonbindel medan mina två reseledare ledde mig till en restaurang.

Första stoppen var Marocco! När jag äntligen fick öppna ögonen möttes jag av ett helt gäng med glada och utklädda vänner. Det var så otroligt att ha alla sina närmaste vänner samlade runt ett bord. Alla förutom Stina kunde komma (eftersom hon hade beräknade dagen då!). Vi åt en supergod brunch på Sandro. Jag hade aldrig ätit brunch där förut, men wow, jag kan verkligen rekommendera den brunchen! Så stort urval och galet goda kakor till efterrätt.

Efter brunchen var alla mätta och nöjda och vi kunde fortsätta resan. Det var så roligt att människor hade satsat på sin klädsel! Det var cowboy-hattar, safari-dräkter, kimonon, solhattar och strumpor i sandaler. Jag var imponerad! Vi promenerade ner till min favorit del av Helsingfors, nämligen stranden i Eira. Alla hade tagit med sig ett vykort eller en bild på sitt favorit resmål och sedan skulle jag gissa vem som hade valt vad och sedan förklara hur jag känner den vännen. En så rolig idé som passade perfekt till temat! Det var ganska svårt, men jag tycker att jag ändå fick en del rätt. Efter det hade vi några andra aktiviteter i parken och provsmakning av skumpa, champagne och vin.

Vädret kunde inte ha varit bättre! Strålande solsken och sommarvärme. Vi satt i parken och drack champagne tills vi fortsatte vår resa. Vi kom fram till hotellet Radisson Blu och där möttes jag av ett snyggt dekorerat hotellrum med vimplar, popcorn, godis, skumpa med sockervadd och musik. Det var så roligt att umgås och dricka på rummet. Där bytte vi sedan om till andra kläder och fräschade upp oss.

Sedan fortsatte färden igen mot det okända! Vi hoppade på bussen och kom till Italien. Eller den stämningsfulla restaurangen Linko. Jag åt en så fräsch sallad med halloumi, jordgubbar och avocado, som jag tänker återskapa under veckan.

Efter maten promenerade vi igen vidare med några obligatoriska fotopauser eftersom Petro hade med sig sin selfiepinne! Som vanligt hade jag ingen aning vart vi skulle. Vi kom fram till Korjaamo och Sonja berättade att vi skulle gå på Päiväkirjaklubi, dvs. vi skulle lyssna på personer som frivilligt läser upp sina dagböcker från tonårstiden! Herre gud. Så sjukt modigt av dem! Det var helt galet roligt och salen exploderade av skratt. Jag förstår inte hur de här personerna vågade göra det?!

Hela kvällen blev jag bjuden på fräscha och somriga aperol spritzar och skumpa och öl. Allt vad jag ville ha! En sån lyx. Och så sjukt bra vänner jag har. Inte en enda gång var det stelt eller konstigt, trots att där var en hel del människor som aldrig träffats förut. Allt gick så naturligt och alla kom så bra överens med varandra. Jag har garanterat de bästa vännerna! Efter Korjaamo tog vi oss till Merikerho, en båt i Berghäll där vi spelade Never have I ever och satt ute hela kvällen. Vid två tiden hoppade vi på bussen och åkte till vårt hotell, där jag övernattade med mina två brudfrämmor. Så roligt att sova på hotell i sin egen hemstad! En perfekt möhippa och dagen gick helt för snabbt förbi. Jag är så otroligt tacksam för mina vänner och imponerade över hur bra planerat och ordnat det var.

Idag åt vi en lyxig hotellfrukost på tremanhand innan det var dags att krama mina brudfrämmor hejdå. Hemma kändes det så tomt efter att man tillbringat en hel dag tillsammans med alla sina vänner. Som tur ser jag dem alla snart igen på bröllopet!

Antal dagar till bröllopet: 20!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s