Årets bästa böcker

Trots att böcker är typ det bästa jag vet har jag inte alls prioriterat läsandet under år 2017. Det får lov att bli en ändring på den fronten. Jag har förstås påbörjat en massa böcker men inte läst färdigt dem eftersom jag a) har tröttnat för fort b) har istället prioriterat tv-serier och filmer.

sommarön.JPG

Under årets gång har jag listat upp böckerna jag har läst på Goodreads och det visade sig att jag läste 12 böcker under året. Bara tolv böcker!? Jag förstår inte. Dessa böcker är:

Så gör jag: Konsten att skriva – Bodil Malmsten
Hypnotisören – Lars Kepler
Stanna – Flora Wiström
Paganinikontraktet – Lars Kepler
Big Magic: Creative living beyond fear – Elizabeth Gilbert
Sandmannen – Lars Kepler
Eldvittnet – Lars Kepler
Revolvermannen (Det mörka tornet) – Stephen King
Stalker – Lars Kepler
Störst av allt – Malin Persson Giolito
Sommarön – Eva Franz
Kaninjägaren – Lars Kepler

brasa

Men det jag märkte från Goodreads var att jag inte läste en enda bok under våren och jag misstänker att det beror på att jag höll på med min gradu och avslutade mina studier då. Jag hoppas att jag lägger mer tid åt läsande nu då jag inte längre har några tenter eller avhandlingar att tänka på.

Av böckerna jag läste var dessa mina topp 5:

  1. Störst av allt – Malin Persson Giolito
  2. Sandmannen – Lars Kepler
  3. Big Magic: Creative living beyond fear – Elizabeth Gilbert
  4. Så gör jag: Konsten att skriva – Bodil Malmsten
  5. Stalker – Lars Kepler

Jag är ändå rätt nöjd med böckerna jag läste färdigt och det är ju helt logiskt, eftersom jag inte är en sådan som kämpar igenom en bok bara för att jag börjat på den, hur tråkig den än är. Livet är för kort för att läsa dåliga böcker känner jag. Jag tycker min samling av 12 böcker är en ganska bra blandning av spänning och kreativitet.

Och nu ska jag stänga av datorn och välja en ny bok från hyllan.

IMG_9037

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s