Allergisk mot Marrakech?

marokko2

Marrakech var nog riktigt katternas stad. Vart man än tittade såg man en katt eller två och ibland till och med tio. Oftast smög de omkring på tak och murar eller så låg de hopkurade och försökte sova mitt i kaoset.

marokko3

Staden var inte bara fylld av katter, utan även andra djur. På de smala gränderna fick man ofta trängas bland hästar och åsnor, vilket först var absurt, men något som man snabbt vande sig vid.

marokko4

Det som orsakade problem för oss under resan var att Daniel är väldigt allergisk mot pälsdjur och damm. Och när vi hade varit i staden några timmar märkte vi hur det påverkade honom. Vi trodde först att det bara var en vanlig förkylning, men när vi på vår andra dag mötte en hästparad på en trång gränd, märkte vi fort att det var hans allergier som bråkade. Efter mötet med hästarna (som är hans värsta kryptonit) fick Daniel svårt att andas och hans astma kickade igång. Det ledde till ett par oroliga nätter, visslande lungor och några besök till det lokala apoteket. Som tur kunde han köpa astmamedicin (inhalator) utan recept och efter det mådde han mycket bättre. Men det var nog något vi inte alls hade förberett oss för och kanske något värt att veta om man som allergiker ska resa till Marocko.

marokko6

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s