Dimma och fågelkvitter

dimmavichtis

Det ligger en tjock, bomullsvit dimma över sjön. När jag tittar ut är allt bara bländande vitt. Jag hör livet av svanar, gäss och andra fåglar en bit ifrån, men jag ser dem inte. Naturen håller på att vakna till liv efter en lång dvala. När jag för en tredje gång hör fåglarnas skrik drar jag på mig mina snörskor och går ut för att försöka se en glimt. Luften är tung och våt. En stor vattendroppe faller ner från de höga tallarna och landar rakt på min kamera. Vintern smälter bort. När jag kommer ner till sjön urskiljer jag gässen längre bort. De jagar varandra över isen. En hund börjar skälla på andra sidan sjön, lika nyfiken på fåglarna som jag. På den tunna isen ser jag spår från vår vaksimning, några grankvistar som prydde isbadet har lämnats kvar. På stranden ligger bryggan och väntar på att våren ska börja. Det här är nog ett bra ställe att vara på, tänker jag när jag står och lyssnar på småfåglarnas hysteriska kvitter uppe i träden. Det här stället tycker jag om året runt. Nästa gång jag är här är det kanske redan sommar. Hunden fortsätter skälla i bakgrunden då jag klättrar upp för de hundra trappstegen tillbaka till vår lilla stuga för att dricka mitt morgonkaffe.

One thought on “Dimma och fågelkvitter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s