Turkosa husväggar och hajar

sanjose1

Det har blivit lite av en tradition att gå på ishockeymatch varje februari. Jag tror vi nu har gjort det de fyra-fem senaste åren. Och förra lördagen var det igen dags! Jag är inte något stort fan av ishockey, men tycker ändå att det är roligt och spännande att gå på match då och då. Det känns ju nästan som om det hör till då man ju faktiskt är finländare. Och förra lördagen fick mig att tänka på den där ena dagen i Norra Kalifornien då vi körde en timme för att komma till staden San Jose. Daniels favorit NHL-lag kommer därifrån, så det hela var mycket spännande för honom. Jag tyckte att det var extremt fascinerande hur hela staden kryllade av turkosa flaggor och haj-affischer. I barerna serverade de turkosa hajdrinkar och det fanns hus som var målade i lagets färger. Det kändes nästan orealistisk och som ur någon animerad film. En hel stad dedikerad för ett ishockeylag. Men nu kan det ju hända att det bara råkade vara så för att San Jose Sharks hade match den dagen och att det annars är en helt normal kalifornisk stad utan vandrande hajar och banker som täcker sina fönster med ishockeyflaggor. Men jag tycker om att tänka att det ser ut sådär året runt. Att hela staden brinner tillsammans för det där ena ishockeylaget.

sanjose2

sanjose3

sanjose4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s