En lista

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Jag skrev min sista tent på universitetet, ordnade polttare, stod framme vid altaret när min bästa vän gifte sig, höll tal på bröllopet, förlovade mig, simmade till grannholmen, skrev artiklar, vinterbadade, deltog i en pubquiz, besökte Cambridge och Skåne.

Genomdrev du någon stor förändring? På hösten började jag studera på heltid igen. Och så blev ju vår stuga färdig! Den har blivit lite som vårt andra hem i år, så man kan väl lugnt säga att det var en stor förändring.

skumpaglo%cc%88gg

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? 30 juli då vi förlovade oss. 13 augusti var också ett stort datum eftersom Sonja gifte sig då.

Vilka länder besökte du? Jag besökte Estland (Tallinn), England (Cambridge och London), Sverige (Skåne), Danmark (Köpenhamn) och Tyskland (Berlin).

canada.jpg

Bästa köpet? Hmm. Antagligen flygbiljetter. Det är alltid värt pengarna! Alltid när jag eller någon annan köper något stort tänker jag att “med den summan skulle jag kunna flyga till New York”. Jag går hellre flera månader utan att köpa nya kläder eller annat onödigt, så att jag kan lägga allt extra jag har på att resa.

Gjorde någonting dig riktigt glad? På sommaren var jag extremt glad då Daniel och jag båda hade en månads semester tillsammans. Och det som också gjorde mig glad var att få så bra feedback under journalistikkursen! Ibland (ofta) behöver man väl lite bekräftelse.

winterwonderland.jpg

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Nya utmaningar i form av jobb och det kommer ju redan nästa vecka. Jag märker att jag ständigt behöver ha något kreativt på gång och allra helst skulle jag få jobba med något kreativt så att jag och min hjärna får utvecklas och bli bättre.

Vad önskar du att du gjort mer? Tänkt och trott på att det löser sig. Jag vet ju att det alltid gör det, men ibland har jag svårt att verkligen tro på det utan några bevis. 

Favoritprogram på TV? Jag tittar nog inte alls mer på tv utan endast på Netflix, HBO Nordic etc. Det jag tittat på (och kan rekommendera) i år är bl.a. Game of Thrones, Westworld, Stranger things, You’re the worst, Better things, Gilmore Girls, The Fall, Togetherness, Love, Skam, The Affair, House of Cards, Easy, Narcos, Good Wife, Shameless, Walking Dead, Fear the walking dead, Friends (för 10000 gången) och In Treatment. Jag har nog antagligen glömt några tv-serier eftersom det inte går en dag utan att jag ser på något.

orange.jpg

Bästa boken du läste i år? Hittills har jag läst 16 böcker och målet jag hade på Goodreads var 30, så jag är ganska besviken. Men jag skyller på studierna och hoppas på att läsa mer nästa år! De bästa böckerna jag har läst det här året: The Wife av Meg Wolitzer, Det är något som inte stämmer av Martina Haag, Room av Emma Donoghue och Kära Agnes! av Håkan Nesser.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Svår fråga. Det är nästan omöjligt att toppa år 2015, eftersom vi ju då levde livet och det stora äventyret i USA. 2016 har varit ganska utmanande, men jag har lärt mig mycket om mig själv och hur jag funkar under den här hösten. På senhösten led jag lite av framtidsångest, vilket säkert är helt naturligt för sådana som håller på att slutföra sina studier och ta sina första steg ut i arbetslivet. Men året har också innehållit en massa lyckliga stunder. Och så har jag dessutom haft mer tid för att träffa vänner och lidit mindre av söndagsångest. Det är ändå ganska bra. To sum up: I genomsnitt var jag nog lika glad och lika ledsen som jag varit varje år.

Vad är du peppad för inför nästa år? Att bli färdig med studierna och den oerhörda frihetskänslan som följer med det.

mandy2016.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s