20 – Vintern

2016-1

Förra januari var det -28 grader kallt. Jag får nu obehag av tanken att det möjligtvis kommer att bli så kallt igen inom ett par månader. Det var så kallt att vi inte kunde sova i den lilla stugan i Vichtis. På kvällen spelade vi afrikanska sällskapsspel och gick omkring med dunjackor inomhus för att hålla oss varma. Tänk att stugan såg ut såhär för mindre än ett år sedan:

IMG_3538.JPG

Det ser inte ens ut som samma stuga. Jag måste nästa gång vi är där ta några after-bilder för att visa hur den ser ut nu.

img_3706

Galningen Daniel tog sig ett dopp trots att det var närmare 30 grader kallt och vi inte hade eldat i strandbastun, det vill säga han vaksimmade och var sedan tvungen att springa hela vägen upp till stora huset för att gå i bastun.

2016-2

ekena%cc%88s2016februari

I februari hade jag en veckas betald vintersemester: lyx! Jag semestrade i Ekenäs hos min mamma. Jag minns att solen värmde och snön höll på att smälta. Det var hoppfullt och man kunde ana vår i luften, även om det bara var början på februari. Men så är det väl varje år: man söker frenetiskt efter vårtecken och hoppas på att tiden går fort, fort och att vintern ska vara så skonsam och kort som möjligt.

2016-3

2016-4

I mars åkte vi på en liten get-away till Tallinn. Vi sov där en natt och åt en trerätters middag på F-hoone. Det borde vi göra snart igen!

2016-5

2016-6

Den vintern började projektet i vår stuga, så vi tillbringade ganska mycket tid i Vichtis. Både Daniel och jag jobbade och studerade samtidigt, så det gick bra att åka ut till landet för att studera. Skönt!

2016-7

2016-8

Annat som inte fastnade på bild men som ändå hände: jobb, studier, stand-up med Jim Gaffigan, Imagine Dragons, familjemiddagar, bröllopsmässa, planering av Sonjas polttare, renovering av stugan, en massa IKEA-besök, kokkisota, fester, spex och en del skrivande. Förra vintern känns mer avlägsen än vintern för två år sedan. Kanske för att det inte hände så mycket speciellt, bara livet liksom. Men jag minns det ändå som en bra, trevlig och lugn tid. Kanske den här vintern kan bli lite mer händelserik?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s