Årets första Glühwein

ljus

På fredagen åkte vi djupt in i mörka skogar för att komma till vår lilla mysiga stuga i Vichtis. Stugan var ganska kall när vi kom fram, så vi kokade upp lite Glühwein, klädde på oss yllesockor, tände värmeljus och spelade julmusik medan vi väntade på att stugan skulle bli varm. Jag är inte sådär speciellt besatt av julen, men Daniel brukar vänta otåligt hela året för att få sjunga julsånger, så då fick det väl bli så.

 

vichtis1

Vintern hade anlänt till Vichtis. Det låg till och med ett tunt islager på sjön. Men det tar nog säkert ett par veckor tills man kan gå på den. Det här året har jag lovat att vaksimma en gång under vintern. Jag stressar redan över det. Jag kan ju inte längre backa ur. Varför lovade jag något sådant mitt på sommaren? Tydligen hade jag då glömt hur kylan sprider sig genom hela kroppen på vintern.

boj

kaffe

sno%cc%88pa%cc%8ablommor

gulablommor

hundar

vichtis2

vichtis

va%cc%8afflor

brunch

Veckoslutet flöt rekordsnabbt förbi och nu är det redan söndagkväll. Men vi hann gå på vintriga promenader, bada bastu, se på Batman-filmerna, äta brunch, lyssna på podcasts, läsa och dessutom hann jag skriva lite. Det här året deltar jag i National Novel Writing Month. Vi får väl se hur det går. Hittills ligger jag lite efter. Jag har skrivit 5309 ord av 50 000. Jag tvivlar på att jag får ihop 50 000 under den här månaden, eftersom jag ju måste skriva på min gradu, men huvudsaken är att jag skriver något varje dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s