Spökträdet

Regndropparna trummar melodiskt på fönsterbrädet och graderna faller sakta men säkert. Snart sveper novembermörkret över hela Helsingfors och vi inleder den där ruskigaste perioden. Då måste man dricka några extra koppar kaffe för att hålla sig vaken, krydda tråkiga vardagskvällar med bio eller restaurangbesök, planera in en resa, gå på museum, hitta en bastu och värma sig i den, skriva listor på saker som gör en glad och en lista på mål man vill nå här i livet, registrera sig på netflix och hbo nordic om man inte redan gjort det, köpa en hel hög med böcker och läsa dem alltid då man har en lucka i tidtabellen, sova länge på lördagsmorgnar, äta vitaminer, besöka den där baren/restaurangen/butiken man alltid tyckt att ser så mysig ut, slå upp en sida i en kokbok och tillreda en helt ny maträtt, tända ljus i lägenheten, bestämma träff med sådana man inte sett på länge, försöka gå ut på en liten promenad under de få ljusa timmarna, planera och se framemot våren, men samtidigt också försöka njuta av november och december. Jag tror mycket av ens ork och energi på hösten handlar om ens egen inställning. Om man går omkring och stressar inför den mörka perioden kommer den att kännas ännu längre och mörkare.

Igår piggade vi upp vardagen med bio och restaurangbesök (Levant! Så obeskrivligt gott!). Vi gjorde det egentligen för att fira min namnsdag, men där och då bestämde vi att försöka göra det på helt vanliga vardagar också. Varför måste allt det roliga alltid hända på veckoslut?

Dessutom fick jag ett så fint och charmigt namnsdagsträd! Det är ett spökträd. Gulligt!

spo%cc%88ktra%cc%88d

spo%cc%88ktra%cc%88det

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s