Höstens program

img_2831

Den här hösten händer det så mycket roliga saker och nästan alla veckoslut är redan fullbokade med program. Eller jag tycker egentligen att varje höst är händelserik, vilket självklart är en stor orsak till varför jag älskar den årstiden.

Den här veckan kan man t.ex. besöka Strömmingsmarknaden på Salutorget. Igår tog Daniel och jag en liten promenad ner till havet för att kolla på utbudet. Jag hade gärna ätit laxsoppa ombord på ett skepp, men vi hade glömt att lyfta kontanter, så vi får besöka marknaden en annan kväll igen. Hoppas vi hinner göra det innan marknaden tar slut (8.10).

IMG_2837.JPG

På fredagen börjar dessutom SYÖ Helsinki-kampanjen (7-20.10). Goda och billiga middagar på restaurang i Helsingfors är nog något man måste ta vara på. Och det ska vi göra det här veckoslutet i form av en födelsedagsmiddag!

IMG_2841.JPG

På lördagen öppnar Borgbacken sina dörrar en sista gång för i år. Det är nämligen dags för Ljuskarnevalen (8-22.10)! Nöjesparken är upplyst med en massa stämningsfulla lampor och det ligger en speciell känsla över hela stället under de mörka höstkvällarna. Dit måste vi också hinna det här året!

IMG_2885.JPG

En av årets höjdpunkter för mig är ju självklart Bokmässan i Helsingfors! Det ser jag framemot. Älskar att gå omkring och lyssna på inspirerande författare och bläddra i böcker. Samma veckoslut (27-30.10) ordnas dessutom Viini ja Ruoka -mässan i Mässcentrumet. Böcker, vin och mat = perfekt kombination!

IMG_2890.JPG

Sen får man ju inte glömma att Orion visar alla Harry Potter-filmerna under några veckoslut den här hösten. Kanske det är dags att se filmerna nu igen (för hundrande gången) då man läst den nyaste boken som utspelar sig i Hogwarts.

img_2875

Jag skulle också gärna besöka Bokkalaset i Ekenäs. Förra året tog Jannika och jag bussen dit tillsammans med Nylands Litteraturförening. I år ordnas kalaset 9-14.11.

IMG_2896.JPG

Det är ju alltid roligt att gå på olika ölevenemang. I december (9-10.12) kan man smaka på högklassiga ölsorter och bistromaträtter på Nosturi.  Det är ett nytt evenemang som vi nog gärna deltar i.

IMG_2894.JPG

Vi har alltså en hel del att göra under den här hösten. Sen får man ju inte glömma allt det där andra vi har inplanerat, som t.ex. besök till Åbo, kräftkalas, två jubileumsfester och mysiga kvällar i Vichtis! Jag undrar varför det aldrig ordnas såhär mycket program på vintern och våren?

IMG_2899.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s