Två enkla recept

Sushibowl

IMG_1558

På fredagen tillredde vi en superenkel och snabb middag. Jag är inte så förtjust i sushi, men hade snubblat över en bild på en sushibowl, vilket enligt mig såg mycket gott och fräscht ut. Inget sjögräs och ingen wasabi, utan enbart en tallrik fylld av goda saker.

IMG_1524

Vi valde rädisor, avokado, kalechips, sushiris och lax. Men man kan ju välja precis det man själv tycker om!

IMG_1537

Vi började med att tillreda laxen. Daniel skar upp den råa laxen i tunna skivor, pressade saften ur en lime och hällde den över fisken, strödde över lite salt och socker och lade den tillslut i kylskåpet för att vila i ett par timmar.

Eftersom vi inte har någon ugn här i vår stuga grillade vi grönkålen. Vi lade den i ett grillunderlag, hällde på olivolja, grovmalen salt och balsamvinäger och lät den grillas i ca 10 minuter, tills den blivit tillräckligt krispig.

IMG_1546

Under tiden skar vi upp allt annat, kokade sushiris och placerade allt fint på tallriken. Sedan lagade vi en sås som bestod av Sriracha, majonnäs och soja och hällde den över fisken. Som sagt: supergott och enkelt!

IMG_1552.JPG

 

Kycklinggryta med kokosmjölk

Grytor är ju ett måste på hösten och nu när dagarna övergått till september fick jag lust att laga en lätt gryta.

IMG_1615

Ingredienser:

Kyckling i strimlor
Kokosmjölk
Röda linser
Broccoli
Sockerärter
Ris
Salt, chilipulver, paprikapulver
Soja

IMG_1627

Först fräste jag kycklingstrimlorna i olja. Jag valde en gjutjärnsgryta, eftersom den är så snygg (!) och vi råkade ha en här i stugan, men man kan nog använda sig av en vanlig kastrull. Sedan kryddade jag kycklingen och lät den fräsa en stund. Efter det tillsatte jag kokosmjölk. Jag sköljde de röda linserna och tillsatte dem sedan i grytan. Jag lade till lite chilipulver och en skvätt soja. Sedan lät jag grytan puttra under lock i en god stund, ca 30 minuter.

IMG_1637

IMG_1644

IMG_1648

IMG_1669

Efter ungefär 30 minuter började jag förbereda riset enligt anvisningarna på förpackningen (ca 10-12 minuter). Jag tillsatte broccolin i grytan. När riset skulle dra i 5 minuter tillsatte jag sockerärterna, för att jag tycker om när de är lite hårda och krispiga. Sen var allt färdigt! En lätt och smakrik gryta. Man kan själv variera lite på smakerna och koktiden, allt mellan 30-45 minuter blir nog bra, skulle jag säga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s