Fire meat

Nu är vi här igen, omringad av naturen och tystnaden. Senast vi var här i Vichtis badade vi bastu i timmar och simmade i en kolmörk höstnatt, men vaknade tidigt nästa morgon till en nästan somrig dag. Sedan åkte vi tillbaka in till stan för att gå på bröllop.

IMG_1167

IMG_1173

IMG_1177

Den här gången har vi möjlighet att stanna hela veckoslutet, vilket känns mer än bra just nu. Här kan man sova länge, läsa annat än gradumaterial, laga god mat och bada bastu vid stranden. Ikväll ska vi dessutom äta korean barbecue med Daniels mamma och styvpappa, samt skåla till äran av vår förlovning. I början av sommaren var vi här väldigt ofta och det har nästan blivit av en tradition att äta korean barbecue (eller bulgogi som det heter) tillsammans med dem. Jag hade aldrig ätit det och blev mycket positivt överraskad av hur smakerna nästan exploderade i munnen. Enligt wikipedia betyder bulgogi bokstavligen fire meat, vilket är ett ganska beskrivande ord eftersom det verkligen känns som om det skulle brinna i ens mun. Maträtten består alltså av tunna, marinerade och grillade skivor entrecôte som man serverar i salladsblad tillsammans med en massa starka koreanska såser och kimchi. Så gott!

IMG_0349

IMG_0360

IMG_0363

IMG_0367

IMG_0368

Bilderna är från då vi senast åt bulgogi i slutet av juli. Det som gör maten extragod är att såserna är hämtade från Korea och salladsbladen är alla från Daniels mammas växthus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s