En namnsdag på Sveaborg

 

IMG_6084

Det är så enkelt att fastna vid sina gamla vanor, hålla fast vid traditioner och göra så som man alltid gjort. Eller alltid gå samma rutter på sina promenader. Igår fick jag plötsligt lust att gå nya vägar och så bestämde vi oss för att ta färjan över till Sveaborg. De senaste åren har jag varit där endast som bröllopsgäst eller för att delta i kräftskivor.

IMG_6094

Vi hittade ett idylliskt café på andra sidan holmen, där vi parkerade oss med en kaffe & coca cola zero.

IMG_6105

IMG_6106

IMG_6131

Plötsligt smög en ganska stor katt fram till oss. Jag har egentligen aldrig varit så förtjust i katter, utan alltid föredragit hundar. Men ärligt sagt så har jag aldrig ägt en katt, så jag kan inte säga så mycket. Dessutom är ju alla djur fina. Den här katten var nog speciell. Den kändes mer som en hund, eftersom den ville ha så mycket närhet. Den kände nog på sig att Daniel älskar katter, för den placerade sig vid hans ben och kände sig trygg där. Sen låg den kvar hela den tiden vi satt där. Och när vi gick iväg och sa hej då, tittade den väldigt sårat på oss och följde oss med blicken tills vi försvann bakom hörnet. Jag fick ont i hjärtat och hade gärna tagit hem den!

IMG_6143

IMG_6117

IMG_6146

Trodde att det bara var hundar som ligger såhär avslappnat på rygg med tassarna i vädret då de känner sig trygga och vill bli krafsade på magen.

IMG_6153

IMG_6154

IMG_6160

IMG_6162

IMG_6177

IMG_6174

IMG_6191

Sveaborg var ödslig och ganska sval, men jag tyckte om holmen så som den var. På somrarna måste man alltid trängas där bland andra människor.
När man är där kan man ju inte låta bli att undra hur det skulle vara att bo där..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s