Vårkänslor

IMG_3852

Jag drömmer om att bo i en storstad. New York, San Francisco, London. Stadsljud och stadskänslor. Människor som skyndar från ett ställe till ett annat. Bilar, trafikljus och höga byggnader. Liv. En stad som lever.

Men dagar som dessa stannar jag upp och slutar drömma mig bort. När solen skiner och snön rinner bort i rännorna. Fåglarna kvittrar i Brunnsparken. Havet börjar leva under istäcket. Människorna kommer fram från sina skrymslen och ler. Jag knäpper upp några knappar i jackan för att det blir för varmt. Då är jag glad att jag bor här just nu. I lilla och vackra Helsingfors. Det är första dagen av februari, vilket betyder att det är länge kvar till sommaren. Men när solen skiner och det känns som vår i februari måste man ta vara på det och verkligen njuta. Det händer inte så ofta.

Och tänk, nu kan man redan säga: ”nästa månad är det vår”!

IMG_3866

IMG_3850

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s