Nespresso och framtidstankar

IMG_2703

IMG_3745

IMG_3756

IMG_3753

Egentligen är det här tiden i livet då man borde skriva ner alla sina tankar och funderingar kring framtiden, eftersom vi just nu lever i ett så spännande livsskede. Det känns som brytpunkten mellan vuxen och ungdom. Jag känner mig nog inte bekväm med att identifiera mig som vuxen ännu, men samtidigt är det här året jag fyller 27 och året jag ser min bästa vän gifta sig. Hur är det inte vuxet? Mitt mål är att bli färdig med studierna inom ett år och sedan kastas jag ut i det verkliga livet. Vissa dagar längtar jag efter att bli färdig, och andra dagar försöker jag frenetiskt greppa tag i all denna studiefrihet och lyckan av att lära mig något nytt och intressant. Ibland känns det svårt att lämna allt det bakom sig. Som tur kan man alltid börja studera något nytt på egen hand, så det problemet löser sig nog. Och dessutom är man ju själv ansvarig för sitt eget liv och sina val. Man ska inte nöja sig med något jobb (eller liv) man inte är fullständigt belåten med och jag tänker nog aldrig fastna någonstans där jag inte är lycklig. Det går inte en dag då jag inte funderar på vad jag vill jobba med och göra i framtiden. Eller var jag vill bo och vart jag vill resa. Men det är ju just det som är så spännande med den här tiden: att inte veta och att ha friheten att drömma.

PS. Vår Nespresso-maskin är förra årets bästa inköp (om man inte räknar med alla resor).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s