Afrikanska spel i en kall stuga

Under en natt sjönk graderna kraftigt och det blev plötsligt -28 grader. Det känns som evigheter sedan det var så kallt, men kanske jag bara förträngt bort den känslan. Hursomhelst råkade vi nu åka till Vichtis precis när kylan kom, vilket var ganska fint och mysigt.

IMG_3544

När vi kom fram hade det blivit mörkt. Vi förde sakerna till lilla stugan och gick upp till det stora huset för att umgås med Daniels familj. Efter några timmar gick vi ner för att elda brasan och se på den spännande matchen. Vi spelade afrikanska spel och talade till sent på natten. Vid två insåg vi att det nog fortfarande var för kallt för att sova i stugan, så vi smög in i det stora, varma huset och sov där istället.

IMG_3537

När vi tittade på matchen var det så kallt att jag var tvungen att låna en dunjacka från stugan.

IMG_3540

Och ännu värre: min Pepsi Max (och ölen) frös till is!

IMG_3560

Bao är ett traditionellt afrikanskt brädspel som Daniels familj köpt i Zanzibar. Det är ett roligt spel som man kan hålla på med medan man sitter och umgås, eftersom det inte kräver så mycket av en. Och ljudet av kulorna som faller i groparna är väldigt harmoniskt.

IMG_3569

Och följande morgon vaknade vi upp till denna vy. Finland är nog ett ganska vackert land, särskilt på vintern.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s