6 år tillsammans

I början av augusti firade vi vår 6-årsdag med Daniel. Det har blivit lite av en tradition att fira den på holmen, så det gjorde vi såklart även det här året. På lördagen körde vi direkt till Kyrkslätts Prisma efter Daniels jobb och köpte allt det nödvändigaste: kräftor, vin, ärter, godis, brunchmat, skumpa och annat gott. När vi äntligen kom fram till holmen såg det ut såhär:

å1

Vädret var alltså ganska ambivalent. Solen sken men de mörka molnen låg och tryckte otåligt i bakgrunden.

å2

å4

När vi lagt maten i kylskåpet gick vi till den andra stugan för att umgås med mamma. Senare kom även mina gudföräldrar (och deras två söta taxar) dit med några burkar fiskrom. Vi åt urgoda romsmörgåsar, drack vin och umgicks in till natten med dem. Utanför stugan blåste det upp till storm och på himlen kastade månen ett nästan overkligt blått sken över havet. Det var nämligen blue moon det veckoslutet.

Å5

Följade morgon vaknade jag kring 9 på morgonen när mamma kom och sade hej då. Sedan blev Daniel och jag helt ensamma på holmen, vilket är ganska sällsynt. Vi gjorde Duellen, drack kaffe och läste böcker hela morgonen.

Å6

å7

å8

Lunchen kunde vi inte äta ute på grund av den ganska hårda blåsten. Vi åt gravad lax, blomkål och nypotatis med smör, vilket var gott!

å9

å10

å11

Efter lunchen tog vi med oss våra vinglas och gick på en promenad runt holmen. Trots att det är värsta stormen på ena sidan av holmen (oftast vår sida) så finns det alltid något ställe var det är totalt vindstilla.

å12

å13

Vi satt några timmar på andra sidan holmen och njöt av lugnet och av att solen äntligen värmde.
På kvällen började vi förbereda vår middag. Och det skulle såklart ätas:

å14

e15

Kräftor! Men jag fick ner bara två kräftor. Jag vet inte vad det beror på, men jag har tydligen tappat smaken för dessa röda varelser. Eller kanske det bara gäller utländska, frysta kräftor. Men jag tycker det är så synd och jobbigt i och med att det är en av Daniels favorit maträtter!

å15

å16

En cheesy skumpaglas-i-solnedgången-bild som avslut på den fina söndagen.

å20

å21

å22

Och när vi vaknade på måndagen (3.8) var det vår riktiga årsdag! Vi hade bestämt i förväg att vi inte skulle ge gåvor åt varandra, utan att vi istället skulle satsa på att äta gott och lyxigt under vårt veckoslut. Dessutom hörde det till vårt firande att äta på NJK några dagar innan. Så på morgonen bar vi ett bord bakom huset för att få njuta av morgonsolen. Äntligen blev det fint väder! Och det kunde inte ha kommit vid ett bättre tillfälle.

å23

å24

å25

å30

å27

Det veckoslutet var definitivt sommarens höjdpunkt. Tre dygn med favoritpersonen på favoritstället och med god mat. Från bilder ser det ju ut som om vi bara åt genom hela veckoslutet. Och ja, det stämmer ju nog också.

å28

Tänk att i sex år få vara ihop med en person som får en att må såhär bra. ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s