Andra dagen i Berlin

20150629_095532

be1

be2

be3

be4

Andra dagen i Berlin började med frukost och kaffe på Dunkin’ Donuts. När Sonja och jag var i New York år 2011 brukade våra morgnar börja på ungefär likadant sätt, så vi måste ju hålla traditionen uppe även i Berlin. Dessutom låg Dunkin’ Donuts rakt nedanför vårt hotell, så det var dessutom ganska praktiskt för oss. Efter frukosten tog vi metron till en del av Berlinmuren. Där kunde man läsa om murens och Berlins historia. Det var absurt att befinna sig på en så historisk plats och att se när andra turister klättrade över muren och att tänka hur annorlunda det var då.

be5

be6

be7

Efter minnesrundan försökte vi hitta till andra delen av Berlinmuren, den med en massa färggranna målningar. Men det var svårare än väntat. Vi gick till en massa olika caféer och restauranger för att fråga om wifi och/eller vägledning till stället, men det fanns inget internet och ingen vi frågade kunde engelska. Hopplöst. Till slut kom Sonja på att skicka sms till Erik, som svarade direkt var stället var och hur man skulle komma dit. Snällt!

be9

be10

be11

be12

be13

be14

be15

be16

be18

be19

be20

be21

be22

be23

be24

be25

Muren var fylld av en massa citat, målningar och budskap. Men det som störde mig var att människor måste förstöra målningarna genom att skriva och rita över bilderna med tusch. Kändes så fult och onödigt. Men annars var det en fin upplevelse att se så mycket av Berlinmuren.

20150629_173138

be26

be27

be28

be29

be30

be31

be32

Sen shoppade vi i flera timmar. Och rörde oss kring Alexanderplatz, åt hamburgare till lunch, drack svalkande och färska safter på en uteservering och beundrade såpbubblorna på torget.

be33

be35

Som middag åt vi båda en gräddig och god spagetti carbonara på en mysig restaurang och njöt av den sköna junikvällen tills en massa mygg åt upp våra ben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s