Dag två på holmen

2

hav

vildarosor

20.7.2015 

Vi vaknar upp till ett vindstilla hav. Skönt med lite lugn. Sebbe och jag brygger kaffe med vår nya franska pressobryggare medan Daniel sover. Vi glömde köpa mjölk (och chokladkaka som vi alla längtat efter) så jag lär mig att dricka kaffet svart. Det är egentligen ganska gott. Tolv-tiden kör vi båten över till hamnen och lämnar Sebbe där, sedan kör vi tillbaka till holmen. Jag rotar lite i skåpet bakom huset och hittar en uttorkad pensel och en halv burk mörkgrön målfärg. Nu ska det målas!

Solen tittar blygsamt fram genom molnen medan jag målar en trappa som Sebbe snickrat ihop. Jag förundras igen över hur terapeutiskt det är med mjuka penseldrag över trä. Jag ska nog börja måla oftare, lovar jag. När jag målat färdigt bestämmer vi med Daniel att det är dags för ett dopp. Solen har igen gömt sig, men det regnar eller blåser åtminstone inte. En värmande sol är bara lyx och något man inte får förvänta sig eller hoppas på under den här sommaren. Havet är iskallt och jag har svårt att andas normalt precis innan jag doppar huvudet under ytan. Men efteråt är jag varm. Nu ska vi sätta grillen på och tillreda någon lunch åt oss. Vissa måndagar är helt enkelt bättre än andra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s